Feminisme

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Hva er feminisme? Når mange hører dette ordet tenker de først og fremst på en haug med sinte kvinner som hater menn. Noe som er feil.

For å definere feminisme så er det «en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn». Nå som feminisme er blitt definert kan du selv tenke over hva du mener om det.

Men jeg synes personlig det er dumt at feminisme skal få et dårlig rykte bare fordi noen tror at alle feminister hater menn og vil «bytte plass» sånn at kvinner er høyere plassert enn menn på rangstigen, og det er jo ikke sant.

Personlig tenker jeg at grunnen til at feminisme har fått et så dårlig rykte, er fordi begge kjønn har oppført seg ufyselige mot hverandre. Mange kvinner har selv valgt å si at de vil gå forbi menn og være mer dominerende.

Det er også mange kvinner som blir sure på andre kvinner om de velger typiske kvinne-jobber, som husmor, jordmor og så videre. De vil da si at disse kvinnene har «forstått» dem, og se på dem som anti-feminister og at de er en del av problemet. Det er også mange menn som selv har valgt å undertrykke kvinner og sagt at feminisme er bare mange kvinner som hater menn.

Feminisme har også blitt en ideologi, og de sier at kvinner ikke har noe makt i verden og at alle, til og med andre kvinner, undertrykker dem. De tenker da som en løsning at det eneste som kan fikse dette problemet er feminisme og at kvinner kommer til makta og styrer verden.

Selv om kvinner har gått gjennom, og fortsatt går gjennom, mye undertrykkelse enkelte steder, så har det forbedret seg mye siden tidlig 1900-tallet. Og om vi fortsetter i denne retningen så kommer vi nok til å ende opp likestilt en gang, men det kommer til å kreve mye jobb fra begge sider.

Så valget er jo ditt, om du vil definere deg som feminist eller om du vil skygge unna alt.

Karen Elise Stenersen

Karen (17) bor i Brandbu, og er skribent i uRed. Hun går medier og kommunikasjon på HVS. På fritiden er hun med kjæreste og venner, tar bilder, filmer og trener.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags