Karen Elise Stenersen: Bil og førerkort

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Jeg tok førerkortet for noen uker siden nå og jeg har kjørt en del siden, og har gjort meg noen erfaringer og tanker angående førerkort og bil siden jeg fikk lappen.

Først og fremst så eier ikke jeg egen bil, men jeg bruker en bil som vi har hjemme som ingen andre bruker. Og det finnes både positive og negative sider ved det. Positive sider er at jeg slipper utgifter som forsikring, EU-kontroll og reparasjon av bilen om noe skal bli ødelagt (med mindre det er min feil selvfølgelig), negative sider er jo at jeg må spørre foreldrene mine hver gang jeg skal bruke bilen, noe de som oftest sier ja til, men det er jo ganger hvor jeg må gjøre noe før jeg kan låne den.

Jeg ser etter en bil selv om jeg har friheten til å bruke den vi har hjemme enn så lenge. Jeg tenker det kan være praktisk å ha en egen bil om jeg trenger det i studietiden eller om jeg skal bruke den nå og så ha den stående hos mamma og pappa mens jeg studerer.

Det er også en utrolig god frihetsfølelse når man vet at man bare kan sette seg inn i en bil og kjøre av sted uten at en forelder må være med eller kjøre deg. Jeg hadde aldri lappen på moped eller noe annet så jeg har ikke kjent på denne følelsen før nå.

Ikke før nå har jeg heller tenkt over hvor irriterende bommen mellom Gran og Lunner er. Når jeg på videregående har greid å skaffe venner som flesteparten bor på andre siden av bommen så er jo det en pest og en plage.

Det er også veldig mange interessante individer som sitter bak rattet på biler har jeg lagt merke til. Jeg har møtt og sett mange individer som jeg er helt overrasket over at har lappen. I tillegg har jeg sittet på med folk som jeg er litt overrasket at har lappen.

Jeg har også lagt merke til at jeg er mer nervøs når jeg sitter på høyre siden av bilen nå, bare fordi jeg føler at vi kjører så langt til høyre, så jeg håper dette forandrer seg fort.

Dette er da de fleste oppdagelsene jeg har fått i det siste med lappen i lomma og meg selv bak rattet. Så gleder jeg meg til de videre erfaringene jeg får mens jeg er på vegen og kjører.

Karen Elise Stenersen

Karen Elise Stenersen (18) kommer fra Brandbu. Hun er skribent i uRed. På fritiden er hun med venner eller ser på Netflix og HBO. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags