Karen Elise Stenersen: Hvorfor blir noen stemplet som populære?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHva er det som gjør at et menneske blir betegnet som populær? Hvordan får en person stempelet populær?

Når jeg tenker på populære mennesker går tankene mine ofte først til den klassiske mean girls gjengen og de klassiske med cheerleadere og fotballspillere i film. Men det å være populær har jo sjeldent til aldri betydd at man er et fælt menneske. Tror nok at dette ordet i denne sammenhengen har fått et litt negativt syn grunnet filmer og serier som er laget opp gjennom årene.

Jeg vil ikke anse meg selv som populær, jeg har utrolig mange gode venner og jeg vil si jeg har en stor gruppe av venner også, men jeg vil ikke si at noen av de heller blir ansett som «populære».

Så hvordan blir man populær? Er det karisma, utseende, personlighet, linje, stil, penger eller er det helt tilfeldig? Jeg vet jo sånn ca. hvilke av de på mitt kull som blir betegnet som «populære»/«kule», det er ofte de som fester hver helg og blir ganske så fulle. Men det må jo være noe mer som gir oss dette synet av popularitet på dem.

Jeg vet jo at for å bli «populær» i et samfunn så bør man ha en bra karisma og det vet jeg at mange av dem som blir ansett populære har, men jeg vil si at mange jeg kjenner er karismatiske men ikke «populære» på den samme måten.

Er det kanskje til sjuende og siste et slags valg man tar, et direkte eller indirekte valg om man vil bli ansett populær eller hvordan man ellers vil bli sett. Alle mennesker vil jo ha sitt syn og sine fordommer om folk. Men kanskje alle alternativene spiller inn med et valg man tar om hvordan man vil oppføre seg.

Jeg ser jo at de som er ansett populære nå også ble ansett som det på barneskolen og ungdomsskolen, så kanskje man tar det indirekte valget på barneskolen og så bygger man bare på det og ser hvor det fører deg.

Det handler nok også mye om hvilke verdier og valg man har og hvilke handlinger man gjør. Det er nok få som setter seg et mål å være «populære», de fleste havner nok i kategorien fordi de er snille mennesker med en god karisma. 

Karen Elise Stenersen

Karen Elise Stenersen (18) kommer fra Brandbu. Hun er skribent i uRed. På fritiden er hun med venner eller ser på Netflix og HBO. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags