Maren (17): – Jeg skjønner hvorfor noen føler seg presset til å drikke

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Jeg vet at mange har en formening om dagens drikkepress blant unge. Også vi på Hadeland. For meg er ikke drikkepress viktig, eller noe jeg opplever for den slags skyld. Likevel skjønner jeg hva man mener.

Jeg skjønner hvorfor noen føler seg presset til å drikke. At de kanskje er redde for å bli utestengt eller sett ned på. Selv har jeg aldri følt på noen usikkerhet om folk vil like meg eller ikke basert på om jeg velger å ikke drikke. Det kan være at jeg er veldig heldig med vennekretsen min, men ingen venner burde uansett presse hverandre.

De eneste tekstene jeg har lest om drikkepress før, er negative. Tekster som beskriver redsel og ubekvemhet rundt alkohol og ungdom med sterke meninger. Jeg har aldri hatt et problem med å forstå det, men likevel har jeg heller aldri kunne relatert.

Når jeg er ute, er det så godt som alltid noen som er edru, og de har det like bra som alle andre. At én enkeltperson ikke drikker, påvirker ikke de andre på stedet. Faktisk, så tror jeg at det alltid er lurt å ha noen ved sine fulle fem i tilfelle noe skulle komme til å skje.

Venninnene mine og jeg har aldri hatt noen samtale om drikkepress, så jeg vet ikke hva de rundt meg tenker. Kanskje jentene i min vennekrets føler et stort press selv om vi er med de samme menneskene.

Det jeg tror er problemet er at de som føler drikkepress, forteller om det, mens de som ikke føler drikkepress holder kjeft. Hvorfor skulle vel noen ha en grunn til å snakke om noe de ikke føler noe om, noe de ikke relaterer til?

Jeg tror personlig at drikkepresset er størst hos dem som presser seg selv. De som tenker og tror at andre dømmer dem for drikkevanene, selv om ingen egentlig snakker om det. At bekymringen for å bli dømt eller mislikt ligger konstant i bakhodet.

Jeg mener at med noe så «stort» som alkohol, som kan ha store konsekvenser, er det viktig å ignorere hva andre kanskje tenker og føler, å heller gjøre det som er mest komfortabelt for en selv.

Maren Minsås

Maren (17) bor på Harestua og er med i uRed. På fritiden er hun mye med venner, shopper og ser på Netflix. Etter videregående har hun planer om å flytte til England for å studere.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags