Maren Minsås: Derfor bruker jeg ikke penger på merkeklær

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarSom de aller fleste, synes jeg merkeklær er fine og hvis jeg hadde hatt ubegrenset med penger, ville jeg nok også kjøpt ubegrenset med merkeklær.

Det er ikke tilfellet hos meg.

Jeg har ikke noen høy inntekt og må derfor velge selv hva jeg vil bruke pengene mine på. Jo mer jeg tenker på det, jo mer åpenbart er det at jeg ikke gidder å bruke alle pengene på dyre plagg for kun merket.

Jeg synes det er synd at andre barn og ungdommer bruker tusenvis av kroner på enkeltplagg, kun for å føle at man passer inn. Det hender jeg hører at noen vil ha merkevarene kun fordi andre har dem, og ikke fordi de selv synes at det er spesielt fint. Til tider har jeg også tenkt sånn, at jeg vil ha hva alle andre har, bare for å være lik.

De siste årene derimot har jeg brydd meg mindre og mindre. I de aller fleste tilfeller synes jeg ikke klærne er verdt det, og har derfor kommet fram til at det ikke er så viktig for meg.

Flesteparten av menneskene rundt meg ville sannsynligvis ikke lagt merke til om jeg kom i en ny jakke til 10.000 kroner engang. Det kan godt andre tenke på også, før de bruker tusenvis av kroner på klær.

Jeg ser ikke ned på dem som velger å gjøre det, men tenker at det viktigste er at en kjøper det for seg selv, og ikke for å imponere andre eller passe inn.

Maren Minsås

Maren Minsås (19) kommer fra Harestua. Hun er skribent i uRed, liker å være sosial og bruker mye tid med venner. Hun går studiespesialiserende ved Hadeland Vgs og planlegger studier i England etter videregående.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags