Mia (18): – Bar veg gir deg ikke fripass for å være en drittsekk i trafikken

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ured Da jeg var 12 år omkom jeg nesten i en farlig forbikjøring. Vi kjører rundt en sving på vegen mellom Jaren og Brandbu. Da vi kommer ut av svingen ser vi at en grå bil ligger i vårt kjørefelt i retning mot oss. Vedkommende som sitter i den grå bilen foretar en forbikjøring forbi en bil med henger – foran en sving hvor vedkommende ikke har sikt gjennom svingen.

Vedkommende vet ikke om det kommer noen i den svingen, men vedkommende tar likevel sjansen. Mamma hiver seg på bremsen og slik får den grå bilen akkurat nok tid til å kjøre forbi bilen med henger og unngår akkurat å treffe oss. Hvis mamma ikke hadde bremset da hun bremset, ville ikke bilen ha rukket å kjøre forbi. Situasjonen kunne resultert i en frontkollisjon i 70 km/t.

Historien du akkurat leste er ikke sann, men situasjonen jeg beskriver har imidlertid hendt meg to ganger de siste to ukene. En bar veg gir deg ikke fripass for å være en drittsekk i trafikken. Muligens leste du avsnittet med en klump i halsen, fordi akkurat du har utført en slik farlig forbikjøring, eller fordi du selv har blitt plassert i en slik situasjon hvor du må hive deg på bremsen for å avverge en frontkollisjon.

Jeg er 18 år og jeg har ingen interesse av å dø, fordi du bare «måtte» spare de to sekundene du sparte ved å kjøre forbi på en strekning hvor du på ingen måte får gjennomført en trygg forbikjøring. Det handler om samhandling i trafikken, men jeg skal imidlertid ikke sitere vegtrafikkloven i denne teksten.

Derimot vil jeg påminne deg om en viktig ting; hver gang du velger å risikere ditt eget liv på en slik måte i trafikken, så velger du samtidig å risikere mitt liv. Kanskje du til og med velger å risikere livet til en familie, et par eller en far som er på veg hjem. At du velger å sette våre liv på spill, for å spare to sekunder, er ikke greit.

Så neste gang du vurderer å foreta en farlig forbikjøring, tenk deg om og spør deg selv to spørsmål: «Har jeg virkelig så dårlig tid?» og «Er det verdt det?».

Mia Andersen Linnerud

Mia (18) kommer fra Bjoneroa og er skribent i uRed. På fritiden danser hun ved Goodvibe Dansestudio. Hun går siste året på studiespesialiserende ved Hadeland videregående skole.

Les også:

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.