Mikkel Amundsen: Et spørsmål om tid?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarFor et par dager tilbake satt jeg, kjæresten, mamma og pappa under middagen og snakket om en prøve i naturfag vi skulle ha neste dag. Temaet var DNA og arv, og etter hvert utartet samtalen seg til genteknologi, og om vi noensinne kom til å leve evig.

Akkurat det å leve evig er kanskje for filosofisk og svevende for meg å ta opp i en slik sak som denne, så jeg skal holde meg mer til det å leve lenger, men kommer vi en gang til å få muligheten?

Dette spørsmålet om å leve evig, sammen med en gryende naturfagsprøve, fikk meg til å tenke på hva som kommer til å skje framover. Kommer vi en gang til å få muligheten til å leve evig, eller i hvert fall en god del lenger enn vi gjør nå? Jeg er tenåring, og har hele livet mitt foran meg.

Det virker så fjernt å bli gammel, og at det faktisk kommer til å skje. Jeg er snart myndig, og vil tre inn i de voksnes rekker om under halvannet år. Tida har gått fort fram til her jeg er nå, og fortere kommer det til å gå.

I en slik tankerekke som dette dukker det selvfølgelig opp mange ulike tanker, både om det er etisk riktig, og tanker om hva jeg hadde gjort. Forutsatt at vi kommer til å leve lenger, hvordan og i hvilken tilstand vil vi gjøre det?

I det tilfelle, betyr det at vi blir sittende i en rullestol mens vi ser mennesker komme og gå? Og om muligheten kommer, hvem får den, og hvilke komplikasjoner gir den? Kanskje det beste er å stille seg ved siden av køen, og ta det som det kommer. 

Det å være 16 år og tenke seg til hvordan et langt liv på over 100 er, er vanskelig. Om så tilbudet bare er for et lite utvalg, og jeg så stiller meg i den køen, ender det med at jeg ser mine nærmeste dø av alderdom, og hvor jeg er min eneste venn? Har jeg lyst til å leve så lenge at jeg eventuelt blir alene? Hvis jeg skal svare akkurat nå, neppe. Da satser jeg heller på å leve de årene jeg får til det fulle.

Mikkel Amundsen

Mikkel Amundsen (17) kommer fra Harestua, og er skribent i uRed. Han spiller fotball på fritida, og er glad i å se på serier. Han går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole, og liker å filme.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags