Gå til sidens hovedinnhold

Har vi glemt hvordan vi kommuniserer?

Artikkelen er over 4 år gammel

Facebook, Instagram og Snapchat er bare noen få av de sosiale mediene og sosiale nettverkene som de fleste besøker hver eneste dag. Vi har begynt å bli så avhengige av mobiler og PC-er at vi nesten ikke går en eneste dag uten å sjekke hva som skjer i den virtuelle verden.

Det finnes både positive og negative sider med sosiale nettverk. Så klart er de positive sidene grunnen til at vi besøker dem så ofte; snakke med venner, holde kontakt med slektninger som bor langt unna og en lett kilde til underholdning i hverdagen.

Jeg mener de negative sidene er nesten viktigere. Vi har glemt hvordan vi kommuniserer med hverandre. Vi gjemmer oss i en fantasiverden hvor vi kan framstå som noe helt annet enn det vi faktisk er. Vi har muligheten til å skape et uoppnåelig bilde av oss selv som vi ønsker at andre skal se.

Jeg tror at teknologien og internett kommer til å utvikle seg i både positive og negative retninger. Utviklingen bringer mest sannsynlig med seg enda flere brukere, ettersom flere og flere blir avhengige av det i både jobbsammenheng, på skolen og på fritiden.

Folk blir bare mer og mer avhengige av teknologiske gjenstander, hvilket fører til at vi blir mer og mer usosiale og vi glemmer helt hvordan vi skal kommunisere med hverandre utenom gjennom en telefon.

Hver dag ser jeg vennegjenger som står i en sirkel og driver på mobilen, uten å snakke med hverandre. Er det virkelig sånn vi vil at framtiden skal bli? Et sted hvor vi ikke snakker sammen? Så tenk deg om neste gang du finner fram mobilen for å bla gjennom Facebook eller Instagram.

Juliane Fossheim

Juliane (18) bor på Hennung og er skribent i uRed. På fritiden liker hun å drive med hest. Ellers liker hun å se på serier og være med venner. Hun liker også å lese bøker og å trene.

Kommentarer til denne saken