Buss til besvær

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De aller fleste skoleelever på Hadeland tar buss til og fra skolen. Det er lange avstander, så for mange er dette enste måten å komme seg til og fra skolen på.

I en ideell situasjon hadde alle hatt buss hjem hver time, og bussene hadde kommet presis hele tiden. Alle bussjåførene hadde vært hyggelige hele tiden, og det hadde gått busser overalt på Hadeland.

Det skal riktignok sies at mange av bussjåførene er hyggelige, bussene er ofte presise og mange har buss ganske nære der de bor. Problemet er derimot for oss som ikke opplever dette.

Det er dessverre slik at busstilbudet flere steder på Hadeland er for dårlig. Avgangene er for få og bussene er ikke presise. Det hender til og med at bussene ikke kommer. Senest i dag opplevde jeg at min buss ikke kom når jeg skulle til skolen.

Når Trønderbilene tar over ansvaret for busstransporten på Hadeland kuttes antall stillinger, og da vil busstilbudet reduseres. Det er veldig synd at busstilbudet skal reduseres kun til det som er nødvendig, ikke det som er best for alle brukerne.

Hvis dette tilbudet reduseres vil det medføre at mange mister den muligheten de har til å komme seg rundt på Hadeland, og dermed blir sittende hjemme. Jeg håper at Trønderbilene innser dette og revurderer kuttene i både stillinger og hele kollektivtransporten på Hadeland.

Ole Gustav Morstad

Ole Gustav (16) kommer fra Søndre Oppdalen, og er skribent for uRed. Han går første året studiespesialisering på Hadeland videregående. På fritiden er han aktiv i Hadeland Unge Høyre, glad i forball og jakt og friluftsliv. Ellers liker han å lese bøker og se på tv-serier.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags