Ole Gustav Morstad: Det å være i en posisjon med mye makt gir deg ingen rett til å behandle noen stygt

Ole Gustav Morstad

Ole Gustav Morstad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det nye året er allerede i gang og det byr på nye utfordringer, opplevelser, muligheter, minner og valg. Hvordan 2019 kommer til å gå er det ingen som vet, det eneste man kan gjøre er å satse på det beste. Jeg mener livet i stor grad bestemmes av tilfeldigheter, men man har noen valg her i livet, og med disse valgene har vi en mulighet til å forandre mye.

Til dem som tenker at ingen bryr seg om hva jeg gjør fra eller til, vil jeg si:

«Akkurat ditt smil kan gjøre en forskjell for et menneske du møter på gaten.

Akkurat ditt vennlige ord kan skape en bedre dag for en annen.

Og akkurat din omtanke kan utløse nye gode handlinger.»

Dette sa Kong Harald tidlig i sin nyttårstale, og dette er noe jeg mener alle burde ha i bakhodet hver eneste dag, for små ting gjør en så utrolig stor forskjell. Små ting kan dessverre gjøre en enorm negativ forskjell også. En slengkommentar kan ødelegge en hel dag, et stygt blikk kan utløse timevis med gråt og følelsen av å ikke være en del av fellesskapet kan føre til tanker det kan være vanskelig å bli kvitt.

Det jeg prøver å si er rett og slett «vær grei med hverandre», men dette gjelder ikke kun i dagliglivet. Dette er også viktig når det kommer til arbeidsliv, skolelivet og politikken. Det å være i en posisjon med mye makt gir deg ingen rett til å behandle noen stygt, dette gjelder for eksempel i forholdet mellom sjef og ansatt, men også i maktforholdet mellom en lærer og en elev. Det er også ekstremt viktig å ta med seg inn i politikken. Litt for ofte ser man eksempler på det surt debattmiljø, hvor debattantene er mer fokusert på å gyve løs på hverandre med fornærmelser og usaklige argumenter enn å samarbeide om å finne den løsningen som er best for innbyggerne.

Kort sagt ønsker jeg at alle gjør sitt beste for å gjøre 2019 til et så godt år som mulig for seg selv og alle rundt seg, alt som skal til er en liten innsats fra alle hver dag. Det krever ikke enorme mengder energi, men kan bety så utrolig mye.

Ole Gustav Morstad

Ole Gustav Morstad (18) kommer fra Lunner. Han er skribent i uRed, elsker å spille fotball og er medlem av unge Høyre. Han går studiespesialiserende linje ved Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags