Ole Gustav Morstad: Fritid – noe av det viktigste i en oppvekst

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Veldig mange barn og unge går i dag på en form for aktivitet, enten det er teater, idrett, korps eller sant, og dette viser seg å være veldig nyttig. Ikke bare for at barnet skal ha noe å gjøre slik at foreldrene får noen timer fri hver dag, men også for barnet selv. En aktivitet sammen med andre barn er utrolig nyttig for å knytte kontakt og skaffe seg nye venner og kontakter.

En annen viktig side ved idrett og kultur er det integrerende aspektet. Idretten er en utrolig god arena for mange nye barn og unge å lære både språk, kultur og bli integrert blant norsk ungdom og i vennekretser som kan gjøre overgangen til Norge vesentlig mye lettere. Flere av mine medspillere på fotballaget har sagt at gjennom idretten fikk de en mulighet til å lære seg språket lettere, skaffe nye venner og lære kultur, samtidig som de fikk gjøre noe de elsket.

Problemet med mange idretter og kultur er prislappen for deltakelse, og hvis økonomien allerede er litt stram i en husholdning er det lett å forstå at fritidsaktiviteter hos barna fort blir nedprioritert. Det umettelige jaget etter det dyreste, nyeste og beste utstyret koster store mengder penger, og det er dessverre blitt sånn at det mange steder er «flaut» hvis man ikke har det nyeste og beste.

Vi ungdom her på Hadeland er heldigvis vært så heldige at vi har fått UngHadeland. «Fritid for alle» er mottoet til denne uvurderlige organisasjonen som har som mål at alle barn på Hadeland skal ha en fritidsaktivitet å gå til, uavhengig av kjønn, bakgrunn og alder.

Med mange arrangementer i året, ungdomsklubbene, alle med fondet og utlånsportalen Bua har et utrolig godt grunnlag allerede blitt lagt, men hele lokalmiljøet må bidra til å fortsette denne gode flyten. Vi må bidra til at alle barn og unge på Hadeland får muligheten til den fritiden de fortjener.

Ole Gustav Morstad

Ole Gustav Morstad (18) kommer fra Lunner. Han er skribent i uRed, elsker å spille fotball og er medlem av unge Høyre. Han går studiespesialiserende linje ved Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken