I det siste har jeg hørt veldig mye om at Sophie Elise uttaler seg om ting hun ikke kan noe om. Slik som politikk for eksempel. Folk kommenterer fæle ting om hvordan den barbiedukken burde holde seg til sminke og plastisk kirurgi. Dette er så feil som du får tatt. Det er nemlig viktig at alle meninger kommer fram i et demokrati. Det er derfor vi har det. I et demokrati må enkeltpersonen kommer fram med sine meninger for at demokratiet skal funke. Om hun har meninger du synes er absurde så må du diskutere på temaet, ikke gå til personangrep på bakgrunn av utseendet hennes.

Nå har jo vi tross alt demokrati her i Norge. Det betyr at alle skal få lov til å være med på å delta i debatten om hvordan vi skal ha det her. Ikke bare gjennom å stemme, selv om det er veldig viktig, så betyr det at alle i Norge skal kunne få si sine meninger om ting. Nå er Sophie Elise så heldig at hun har en blogg som mange leser, og hun har derfor stor påvirkningskraft. Det er kjempebra at hun engasjerer seg i samfunnet, og har mye å si om forskjellige temaer. For det er nemlig ikke bare politikerne som skal kunne komme med forslag, og meninger. I et demokrati skal både Sophie Elise og du som sitter bak pcen din få lov til å komme til orde. Hun engasjerer folk slik at de sier sin mening om ting som er viktig.

Politikk handler ikke bare om hvordan eldreomsorgen skal være, eller hvor mange skoler som skal bygges. Det handler om dagligdagse ting som du gjør hver dag uten å tenke over det. Prisen på brød i butikken er politikk. Veien du kjører til skolen hver dag, det er politikk. Bare det at jeg kan skrive akkurat hva jeg vil, det er et privilegium vi ikke må glemme at vi har. Vi må bruke den fordelen med at vi har lov til å engasjere oss, for hva skal vi med demokrati om ingen engasjerer seg? Da kan like gjerne en person ta over landet og styre det akkurat som den vil. Når vi først er så heldige som det vi er, så burde utnytte det til fulle.

Sophie Elise er et prakteksemplar på hvordan folk dømmer intelligensen til et annet menneske, og undertrykker deres kompetanse basert på utseende. Alle mennesker har en plikt til å delta i politikken og samfunnsdebatten. Det er derfor vi har demokrati.