Karen Elise Stenersen: «Å måtte gå til bussen og vasse i snø dag etter dag er ikke veldig gøy»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSå jeg går til bussen, på et gangfelt, og nå som det er snø er det et herk, for om det er det noe som er vanskelig så er det tydeligvis å måke gangfelt. Jeg forstår at det ikke er prioritet nummer én med tanke på at konsekvensene av å ikke måke gangfeltet er lite fatale i forhold til å ikke måke vegen. Men å måtte gå til bussen og vasse i snø dag etter dag er ikke veldig gøy.

Utallige ganger har jeg gått inn på bussen med skoene mine fulle av snø og buksa mi våt fordi jeg måtte vasse i snø. Og jeg synes det er utrolig irriterende.

Jeg ser også at folk velger å gå i vegen i stedet for de nedsnødde gangfeltene når jeg går til skolen. Folk uten reflekser på seg går i vegen i uoversiktlige svinger fordi om de går på gangfeltet så blir skoene deres fulle av snø.

Det er ofte vegen er helt fri for snø og måkt kjempefint, men gangfeltet, hvor jeg som en myk trafikant, skal gå er ikke måkt i det hele tatt. I noen tilfeller er det til og med snøen måkt over på gangfeltet. Jeg må gå til bussen med skoene fulle av snø og når den smelter, så må jeg stå der å vente på bussen både våt og kald.

Jeg synes generelt at måkinga i vinter har vært dårlig. Det kan være fordi man ikke tenker over at man også må måke gangfelt eller så kan det være fordi det er for få som er ute å måker, men jeg synes det er dårlig å måtte gå flere dager i like mye snø på gangfeltet. I hvert fall når du ser at vegen ved siden av blir måkt hver gang det har snødd.

Jeg håper at om det fortsetter å komme snø at det blir bedre måkt og jeg håper det blir bedre måkt til vinteren og alle andre vintre etter det igjen, både for min og for alle andre som går på gangfelter sin skyld.

Karen Elise Stenersen

Karen Elise Stenersen (18) kommer fra Brandbu. Hun er skribent i uRed. På fritiden er hun med venner eller ser på Netflix og HBO. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags