Stine Elisabeth Kristiansen Larsen: Kritiser og klag, men gjør det ordentlig

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarEr det en ting vi nordmenn er gode på, er det å klage. Dette er selvfølgelig ikke bare en negativ ting. Klaging og kritikk er det som skaper diskusjon, og er grunnen til at vi kan utvikle oss som samfunn. Derimot så finnes det en grense, der klaging og kritikk fort kan bli til hat.

Nå sikter jeg ikke akkurat til folk som klager på at det «nå regner det igjen» eller «strømmen er for dyr». Jeg tenker mer på dem som skal gå til angrep på alt av politikk og situasjoner, og sier hva enn de mener uten filter. Jeg har selv sett mange godt voksne kommentere med «konstruktiv» kritikk på strømmålere, EØS-avtaler og om det er greit å gå med hijab til bunad.

Men er det egentlig kritikk når man begynner å snakke dritt om folk som mener det motsatte? Er det ren uskyldig klaging hvis noen oppretter grupper med mål om å engasjere folk i deres sak, der alt blir til baksnakking og hets istedenfor ordentlige og relevante diskusjoner?

Har jeg et problem med folk sier sine meninger? Nei. Jeg har ikke et problem med noen som sier hva de mener eller prøver å nå ut med et budskap, selv om det er noe annet enn det jeg selv mener. Det jeg HAR et problem med derimot, er folk som ikke kan kritisere noe på en ordentlig måte. Kan vi ikke diskutere uten å snakke dritt om hverandre? Uten å henge ut noen?

Jeg så i en Facebook-gruppe her om dagen der noen hadde delt en diskusjon om hijab til bunad, og kommentarfeltet nærmest sjokkerte meg. Jeg var klar over at kommentarfeltene på Facebook som oftest er stygge, men det at folk skriver at det er «respektløst», «tragisk» og «de gjør det for å skape krig», er mer på grensen til hat enn kritikk.

Men for guds skyld, vennligst klag og diskutere videre. Som sagt er det viktig, for Norge og menneskene som bor her. Det eneste er at vi må klare å argumentere ordentlig, og ikke begynne å hate på alt og alle.

Stine Elisabeth Larsen

Stine Elisabeth Larsen (18) kommer fra Moen og er med i uRed. På fritiden liker hun å ta bilder, redigere videoer og se på serier. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags