Stine Elisabeth Larsen: Vi må slutte å kaste søppel rundt oss

Av
DEL

KommentarEr det en ting vi mennesker burde ha lært til nå, er det å ikke kaste søpla vår i naturen. Jeg blir oppriktig irritert når jeg ser folk ennå ikke har forstått hva slags konsekvenser dette kan få for oss, og ikke klarer å skjønne at vi alle har et ansvar for naturen og dens fremtiden.

Vi vet alle nå hva som er konsekvensene av forsøpling. Opp igjennom alle årene som jeg har gått på skolen (og tilogmed barnehagen) har vi lært det at forsøpling er en negativ handling, og vi vet hvorfor vi ikke skal gjøre det.

LES OGSÅ: Snorklipp etter storstilt ryddeaksjon på Fjorda – har fjernet 23 båter

Hvor lang tid det tar før en plastpose «forsvinner» fra naturen, eller hvor lang tid en plastflaske ligger og blir til mikroplast er bare få eksempler på det vi har blitt skremt med opp gjennom årene. Gjennom sosiale medier får vi også skrekkbilder av skilpadder med plastsugerør stikkende gjennom nesa, og fugler som har blitt kvelt ihjel av plastemballasje. Hvorfor er ikke dette nok til å få oss til å slutte? Det er faktisk ikke så vanskelig å putte søpla i lomma, og vente på at sjansen til å kaste det byr seg.

Mange mener de selv ikke kan påvirke naturen på noen måte, og at det de gjør eller ikke gjør ikke vil ha noen stor effekt på miljøet. Hvis alle tenker sånn vil dessverre ingenting bli gjort. Vi har alle en mulighet til å påvirke miljøet i enten en positiv eller negativ retning.

LES OGSÅ:

Vi har alle et lite ansvar, og vi burde alle ta ansvar for vårt eget. Når noen da velger å overlate dette ansvaret på alle andre enn seg selv, blir det ofte til at søpla enten blir liggende og bare se stygg ut, eller at andre mennesker må plukke det opp.

Vi har alle et ansvar for miljøet, og vi kan alle gjøre litt. Dette inkluderer spesielt det å ikke kaste fra oss søppel bare fordi vi «føler for det». Stapp det i lomma, og vent til du har muligheten til å kvitte deg med det på en ordentlig måte. Vanskeligere er det ikke.

Stine Elisabeth Larsen

Stine Elisabeth Larsen (18) kommer fra Moen og er med i uRed. På fritiden liker hun å ta bilder, redigere videoer og se på serier. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags