Therese Mikkelsen Skaar: Hvordan skal vi få jobberfaring hvis vi ikke får jobb?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarEtter jul, ble foreldrene mine og jeg enige om at jeg skulle bli mer selvstendig og ha mer ansvar i forbindelse med pengebruk og sparing. Så nå har jeg selv ansvar for å skaffe det jeg trenger og vil ha.

Jeg bruker mer penger nå enn før, men får fortsatt litt hjelp av mamma til å ha kontroll på diverse sparekontoer. Utenom det, har jeg for det meste kontroll på brukskontoen min. Det betyr at det som regel går litt mer enn det burde på butikken og i kantina på skolen.

Heldigvis for meg, er jeg en av få ungdommer på min alder som faktisk har en jobb.

Barn eller voksen – ikke noe midt imellom

I dagens samfunn blir det vanskeligere og vanskeligere å få jobb som en 16-åring. Det er få butikker som vil ta deg inn fordi du er for ung og har liten jobberfaring. Men hvordan skal vi få jobberfaring hvis vi ikke får jobb? En gang må jo være vår første jobb. Å være 16 er topp. Vi kan øvelseskjøre, ta mopedlappen, vi starter på videregående og vi får mer ansvar. Sistnevnte er ikke like moro som de to første men det er første steg mot voksenlivet.

Det kjipeste med å være 16, er at de voksne ofte behandler oss som barn, men forventer at vi skal oppføre oss som voksne. Det er slitsomt for oss som så vidt har startet vår ungdommelige del av livet. Enten blir det forventet for mye av oss eller for lite, det finnes ikke noe midt imellom. Hvordan skal vi klare oss i jobblivet hvis arbeidsgiverne våre ser på oss som barn?

Det er ikke sånn at man går inn i det voksne liv først når man er 18 år gammel. Man blir myndig og kan ta lappen, men det betyr ikke at man har full kontroll og hele livet planlagt. Det betyr heller ikke at en 18-åring er mer passende enn meg til jobben. Jeg kan gjøre jobben like godt, om ikke bedre enn en som er to år eldre enn meg.

Jeg ønsker meg flere jobbmuligheter for oss som ikke har blitt myndig enda. Da har vi mer jobberfaring og flere muligheter til senere jobber. Jeg vil vise at jeg er pålitelig og tar ansvaret på alvor, men jeg får ikke muligheten til det, når arbeidsgiverne ikke stoler på meg.

Therese Mikkelsen Skaar

Therese Mikkelsen Skaar (17) kommer fra Grua. Hun spiller fotball på fritiden og liker å se på tv-serier. Hun er skribent i uRed, og går medielinja på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags