Tina Aaserud: Ta lappen med fravær

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarNoen lurer kanskje på hvordan det er å ta lappen på bil når man har fraværsgrensa og selv har jeg gjort dette. Jeg har akkurat tatt lappen på bil, og er ferdig med alt teoretisk og praktisk kjøring. Det er ganske mange timer man må igjennom før man kan kjøre opp.

Det er ca. rundt 20 timer, og jeg måtte omtrent skulke alle disse timene på skolen for å kunne få lappen. Dette er jo ganske dritt, siden lappen er noe nesten alle prioriterer å ta og vil ha en gang i livet.

LES OGSÅ: Rapport: Fraværet gikk ned 20 prosent med fraværsgrense

Nå i år har det kommet et nytt forslag om at kjøretimer skal bli B-fravær på videregående skole fra høsten 2019. Dette synes jeg er en kjempefin ordning, da man får ganske mange prosent på fraværsgrensa ved å skulke timene for å kjøre bil.

Jeg og alle andre skal ha tatt lappen før meg har hatt akkurat samme problem, og mange synes det er helt idiotisk, men vi har ikke så mye valg. For skal vi ha lappen, må vi ta oss fri fra timer og liknende. Det er veldig stress når man må tenke på hvilke timer man kan være borte fra og ikke.

Noen tenker kanskje på at man kan ta kjøretimene etter skolen, men det er jo ikke så lett når man har skolen til 15.10 nesten hver eneste dag. Når det kom til mine kjøretimer så måtte jeg hele tiden planlegge lenge hvordan jeg skulle organisere det og passe på å ta kjøretimene på dager jeg hadde fri og når jeg slutta tidligere.

Dette slipper det neste årskullet å tenke på, alle de som skal ta lappen fra høsten av slipper dette problemet.

Tina Aaserud

Tina Aaserud (18) kommer fra Brandbu. Hun er skribent i uRed, liker å se på film og serier og være med venner. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags