Ønsker du virkelig å legge din egen framtid i andres hender bare fordi du ikke gidder?

VALG 2017: Det er mulig å stemme på en rekke steder.

VALG 2017: Det er mulig å stemme på en rekke steder. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mandag 11. september avgjøres stortingsvalget. Noen ser kanskje på valget som en uinteressant affære eller et mas. «Jeg skjønner meg ikke på politikk» og så videre. Dette synes jeg er veldig synd! Derfor håper jeg virkelig å overtale deg til å stemme, for stemmeretten er virkelig et privilegium.

Politikk kan være vanskelig. Det er det ingen vits i å legge skjul på. Politikere er ofte kjent for å snakke i tåkedotter og gåter. Man må ofte ha bakgrunnskunnskap for å klare å henge med i debatten og stille kritiske spørsmål for å avsløre hva de egentlig sier.

Nei, politikk er ikke alltid lett å forstå seg på, men det betyr ikke at man ikke bør prøve. Hvis man velger å ikke stemme, lar man også andre bestemme for seg. Ønsker du virkelig å legge din egen framtid i andres hender bare fordi du ikke gidder?

Hvis du føler at stemmen din aldri blir hørt, eller at den ikke utgjør en forskjell i den store sammenhengen, er det siste som hjelper å avstå fra å stemme. Det er ikke mulig å forholde seg «politisk nøytral», fordi det er ikke nøytralt å gjøre ingenting. Verden blir ikke borte selv om du stikker hodet i sanden.

Dessuten er politikerne avhengige av folket – hvis folk protesterer mot noe, er politikerne pliktige til å høre etter. De blir heller ikke gjenvalgt om fire år dersom folk mener at de ikke leverer.

Jeg mener vi alle har et ansvar som samfunnsborgere for å stemme. Det er den eneste måten å bevare demokratiet på. Uansett hva du stemmer, mener jeg vi har et felles ansvar i å engasjere oss for framtida. Ikke bare for oss selv, men for de som kommer etter oss.

Jeg håper virkelig du stemmer hvis du har muligheten! Ikke stem på noen bare fordi noen du kjenner gjør det. Vær kritisk, still spørsmål og følg med når andre mener noe. Vær aldri redd for å ytre deg om noe du brenner for! Ingenting er nemlig verre enn likegyldighet.

Ingunn Kvernvold Myhre

Ingunn (17) kommer fra Grymyr og er skribent i uRed.

På fritida spiller hun fotball og går på skøyter for JIF.

Hun går dramalinja på HVS og interesserer seg blant annet for politikk.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags