Venner

VENNSKAP: - Å ha mange venner er ikke så viktig for meg lenger. Det jeg trives best med er en liten, nære vennekrets som jeg stoler på og trives med, skriver Maren Minsås.

VENNSKAP: - Å ha mange venner er ikke så viktig for meg lenger. Det jeg trives best med er en liten, nære vennekrets som jeg stoler på og trives med, skriver Maren Minsås.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Da jeg var mindre var alle venner med alle, og vennekretsene var store. Sånn er det ikke nå lenger, ikke for meg i hvert fall. Ettersom jeg har blitt eldre, har vennekretsen min krympet vesentlig. Jeg synes det er vanskeligere å få nye venner nå enn før. Det høres veldig negativt ut, men jeg vet ikke om jeg synes det er så dumt. Jeg har det bedre med få, nære venner enn med mange, mindre nære venner.

Vi jenter kan være ganske slemme mot hverandre, inkludert meg selv. Det er mye baksnakking, diskusjon og utestenging mellom oss. Derfor trives jeg bedre med få venninner, for jeg stoler på de jeg er med og vi unngår for det meste drama. Nå har jeg endelig jenter jeg kan snakke med, uten å bekymre meg for at de skal si det videre.

Siden jeg begynte på videregående, har vennegjengen min forandret seg veldig. Nå er jeg for det meste med helt nye folk, mest på grunn av at vi går samme linje. Jeg er veldig takknemlig for de nye menneskene jeg har møtt, og føler meg mer tilpass enn før.

Det er mange jeg kan snakke med og være med, men noen få står meg nærmere enn andre. Nå har jeg ikke den samme trangen som før. Å ha mange venner er ikke så viktig for meg lenger. Det jeg trives best med er en liten, nære vennekrets som jeg stoler på og trives med. Det å ha en eller flere «stødige» personer som jeg alltid vet at er der, er viktigst.

Jeg, som de aller fleste, hater å være ensom. Å være alene noen dager går fint, men jeg er avhengig av noen å snakke med hvis jeg skulle trenge det. På skolen vil jeg heller ikke gå alene, det må liksom alltid være noen der, og det er det. Det siste året har jeg funnet meg godt til rette og møtt mennesker jeg har mye til felles med. Det er jeg veldig glad for, fordi venner er noe av det viktigste jeg har.

Maren Minsås

Maren (17) bor på Harestua og er med i uRed. På fritiden er hun mye med venner, shopper og ser på Netflix. Etter videregående har hun planer om å flytte til England for å studere.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags