Gå til sidens hovedinnhold

Tenk større - ta videregående i utlandet

Artikkelen er over 4 år gammel

I dagens samfunn er det stor etterspørsel etter mennesker med god utdanning, og en internasjonal utdannelse har blitt en god kilde til nettopp dette. Hva er vel kulere enn å starte med en internasjonal utdannelse allerede fra videregående?

Jeg har selv valgt å ta et år på videregående i utlandet, nærmere bestemt ett år i New York. Jeg bodde omtrent 40 minutter unna Manhattan, og fikk på denne måten muligheten til å oppleve storby-følelsen samtidig som jeg fikk avbrekk fra bylivet på campus, som lå i et County i staten New York kalt Westchester.

Da jeg dro til et ukjent land, helt alene, førte dette til at jeg utviklet meg som person. Følelsen man får av å vite at man er nødt til å stole på seg selv, uten å ha den trygge familien og vennene som alltid har vært nær deg er veldig spesiell i starten.

Det jeg kjapt lærte meg, er at man er nødt til å stole på seg selv, og gjør du det går det som regel bra! I tillegg til dette, fikk jeg større selvinnsikt. Jeg lærte hvor mine egne grenser går, hva jeg foretrekker og hva som rett og slett ikke fungerer for meg i det hele tatt. På denne måten blir utveksling like mye en kulturell reise, som det blir en personlig reise hvor man blir bedre kjent med seg selv.

Selv om det mest vanlige er å ta ett år i utlandet, er det også mulig å gå hele videregående i utlandet. Med EF Academy, organisasjonen jeg reiste med, er det mulig å gå både hele ungdomsskolen og hele videregående. Om man velger å gå for dette tilbudet, får man et språklig nivå på et helt annet nivå enn hva vanlige videregående skole-elever vil ha da de går ut fra skolen. Dette gir også fortrinn når det gjelder videre utdanning i utlandet, noe som er høyt ansett i dagens globale samfunn.

Utveksling er ekstremt personlig, og det skal ikke legges skjul på at jeg flere ganger gjennom året har lurt på hva i alle dager jeg har gjort ved å dra fra gode venner og en nær familie til noe totalt ukjent. Utveksling er ikke en dans på roser, men et lærerikt år hvor man får impulser fra nye kulturer og samfunn man aldri trodde man skulle komme bort i. 

Kommentarer til denne saken