Verdien av en god venn

Hanne Mortensen Rustad

Hanne Mortensen Rustad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kommentar 

Jeg har ei helt spesiell og ekstra god venninne. Vi møttes i barnehagen da vi var bare tre år. I dag er hun min aller nærmeste og den jeg går til når jeg er glad eller lei meg. Det er utrolig godt å ha en sånn venn! Hun kjenner meg godt og vet akkurat hva hun skal si for å muntre meg opp. I tillegg har vi mange gode minner sammen – vi har tilbrakt utallige netter med skravling og hemmeligheter.

Vi kan gjøre de rareste tingene sammen. Ingen andre ser meg gjøre så mye tullete og teit som henne! Det gjør at man blir 100 prosent komfortabel rundt hverandre. Da blir det ikke lenger slitsomt å være sammen, selv om man har sovet dårlig eller hatt en fæl dag på skolen. Venner som det, gir meg overskudd!

Det finnes mange ting som kan gjøre en vanlig venn til en ekstra god venn! Det viktigste er kanskje at de er lojale. Hvis de ikke er der for deg når du trenger dem, hjelper det lite at de er hyggelige når du har det bra. En annen ting er at de respekterer deg og setter pris på deg. Hvis begge parter i et vennskap føler seg heldig som har den andre, tror jeg vennskapet er ment for å vare! Det er også viktig at begge legger en innsats i å holde det gående. Hvis det er en som tar initiativ hver gang, føler den seg kanskje mindre verdsatt.

Jeg mener at gode venner er mye mer verdt enn en stor vennekrets. Det beste er så klart å ha begge deler! Det å føle seg som en hyggelig person, og å kunne omgås andre, er veldig viktig. Allikevel vil jeg heller ha gode venner jeg kan stole på, enn mange å sitte med i lunsjen.

Alt i alt er jeg veldig takknemlig for, og utrolig glad i alle vennene mine. De får meg til å smile når det går dårlig, og til å stråle når jeg er glad. Tusen takk for at dere er dere!

Hvis venner ikke er der for deg når du trenger dem, hjelper det lite at de er hyggelige når du har det bra.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags