Willy? Harald? Morten? Geir? Randi? Pål-Arne? Line?

Det nærmer seg valg, og snart vet vi sannsynligvis hvem som blir de neste ordførerne på Hadeland. Om du ikke har bestemt deg er det mulig å bli kanskje litt klokere i løpet av de neste dagene.

Kultur

Det starter med kulturdebatt i Gran tirsdag 27. august. FAU ved Hadeland kulturskole har tatt initiativ til politisk holmgang. De politiske partiene vil få anledning til å fortelle om hva de vil gjøre på kulturområdet de neste fire årene. Det vil også bli kulturinnslag.

– Vi håper mange tar turen for å høre politikerne. Dette er utrolig viktig. Kultur og kulturskole er en viktig instans, og vi håper også å dele litt kunnskap med politikerne, sier Christian Varg i kulturskolens FAU.

Debatten arrangeres på Granvang og starter klokka 18.

På torget

Onsdag arrangerer avisen Hadeland debatt i samarbeid med NRK på torget i Gran. NRK vil sende direkte på radio fra klokka 16.45. Ordførerne på Hadeland; Lars Magnussen (Jevnaker), Harald Tyrdal (Lunner) og Willy Westhagen (Gran), vil bli utfordret på hvordan de ser på Hadelands-samarbeidet nå som Lunner og Jevnaker blir en del av Viken, mens Gran blir del av nye Innlandet fylke.

Rett etter ordførerintervjuene blir det ordførerdebatt med toppkandidatene i Gran. Debatten holdes på torget i Gran og er tenkt å vare i en time. Samtlige partier har svart at de vil stille i debatten.

På biblioteket

Torsdag 29. september er det Jevnaker-politikernes tur til å bli spurt ut.

Jevnaker bibliotek har tatt på seg ansvar for å være teknisk arrangør, mens Ringerikes Blad og avisen Hadeland står for utspørringen av politikerne.

Samtlige partier har meldt sin ankomst. Debatten starter klokka 19.

På festival

Lørdag 31. august inviteres det til debatt i Lunner. Debatten arrangeres i et samarbeid mellom Sagstokk og avisen Hadeland, og blir oppvarming før politikerne møtes til dyst på fotballbanen.

Debatten starter klokka 14.

Sendes direkte

Alle debattene sendes direkte på hadeland.no, og vil etterpå være tilgjengelig i opptak.

Redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen i Hadeland er debattleder. På Jevnaker leder hun debatten sammen med redaktør Øyvind Lien i Ringerikes Blad.

– Å ta slike initiativ er rett i kjernen på vårt samfunnsoppdrag. Jeg håper vi på denne måten kan bidra til at velgere som ikke er helt sikre på hva de stemme får mulighet til å gjøre seg opp en mening. Det er veldig moro at partiene stiller opp, og bidrar til at dette er mulig å få til. Dessuten må vi få sende en varm takk til våre samarbeidspartnere, som både gir husrom og teknisk assistanse, sier Skjervum Bjerkehagen.