Utplassert hos Jonas

Møte: Liv-Jorunn var med Jonas Gahr Støre og Rigmor Aasrud på frokostmøte med pressen. FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX/ANB

Møte: Liv-Jorunn var med Jonas Gahr Støre og Rigmor Aasrud på frokostmøte med pressen. FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX/ANB

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Liv-Jorunn (14) fra Harestua fikk drømmen oppfylt i arbeidsuka.

DEL

I en uke har 9.-klassingen fra Harestua ungdomsskole jobbet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe på Stortinget.

På forsiden

Som kronen på verket fikk hun være med Ap-leder Jonas Gahr Støre, tidligere nestleder Helga Pedersen samt Rigmor Aasrud på pressekonferanse om partiets kommuneopplegg for 2016. På brosjyren som ble delt ut til pressen pryder hun forsiden.

– Det har vært veldig gøy og interessant, sier Liv-Jorunn Bogfjellmo Haug til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) om sin utradisjonelle arbeidsuke.

Interessen for politikk skyldes ikke bare at moren Hege sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet i Lunner og i tillegg jobber på partikontoret.

– Jeg er veldig interessert i politikk selv. Jeg har lyst til å bli politiker, bedyrer hun.

Forskjellige saker

– Det er spennende å se hvordan de jobber her. Det er nok ikke mange som tenker på hvor mange forskjellige saker de som arbeider her må sette seg inn i og tenke på hvordan man skal løses, sier Liv-Jorunn.

Hun har vært knyttet til apparatet rundt stortingsgruppa og sett hvordan de jobber. I tillegg jobber hun selv med å intervjue både politikere, rådgivere og journalister. Blir man ikke politiker, kan man jo bli politisk journalist.

Godt mottatt

Liv-Jorunn følte seg godt mottatt og velkommen fra første stund på Stortinget. Uken har gitt henne et helt annet bilde av nasjonalforsamlingen.

– Stortinget ser annerledes ut på TV. Det er et veldig stort sted, hvor deler av bygget er veldig gammelt men deler også er helt nytt. (ANB)

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags