Jevnaker Arbeiderparti vil satse på lærlinger

LÆRLINGER:   Andritz Hydro A/S holder til på Bergermoen og må, ifølge Lill helen Olimb, headhunte lærlinger for å rekurttere platearbeidere. Arkivfoto

LÆRLINGER: Andritz Hydro A/S holder til på Bergermoen og må, ifølge Lill helen Olimb, headhunte lærlinger for å rekurttere platearbeidere. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerI Jevnaker er målet 1 lærling pr 1000 innbygger, og i dag har vi 12 lærlinger, noe vi er stolte av. Jevnaker Arbeiderparti ønsker en økt satsning på lærlinger, og flere lærlingplasser i Jevnaker i samarbeid med skolene og det lokale næringslivet.

Lærlinger er en svært viktig ressurs i arbeidslivet, og vi trenger mange lærlinger skal vi klare å møte fremtiden med nok fagutdannet personell. Lærlinger bidrar til økt kunnskap, nye og innovative ideer, kreative løsninger, ny skolekunnskap som bedriftene får glede av, og ikke minst må veilederne for en lærling være en god støtte i form av kunnskap, opplæring, oppfølgning og trygghet.

Derfor ønsker vi i Jevnaker Ap at kommunen stiller krav til at entreprenører som får kommunale oppdrag skal være lærlingebedrifter. Det er også et bidrag til å forhindre sosial dumping i kommunen.

Vi vet i dag at blant annet Andritz Hydro må headhunte lærlinger for å rekruttere platearbeidere til yrket. De fortalte ved vårt besøk at de rekrutterer lærlinger tidlig, og at det er viktig at de blir fulgt nøye opp med opplæring slik at de kan beholde de i bedriften når de er fagarbeidere.

Det må satses på yrkesfag! Uten lærlinger i yrkesfagene stopper Norge opp, og vi må tilrettelegge og markedsføre yrkesfagene, samt gi yrkesfagene det løftet de fortjener. Vi trenger hver eneste lærling som fagarbeider etter læretiden.

Lærlinger bidrar til økt kunnskap, nye og innovative ideer, kreative løsninger og ny skolekunnskap som bedriftene får glede av

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags