Gå til sidens hovedinnhold

De grønne går for klimaet og vil ha folket med seg

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag inviterer MDG Lunner til klimamarsj på Harestua

HARESTUA: Partiet mener – nå to uker før valget – at klima og miljø er nærmest fraværende i den politiske debatten.

– De største partiene ser ut til å ha glemt målene som vi skrev under på i Parisavtalen som ble vedtatt 12. desember 2015. Norge var et av de første landene som formelt sluttet seg til avtalen da den ble ratifisert i 2016. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) uttalte da at Norge skulle være en pådriver for at flest mulig land skulle tiltre Parisavtalen raskest mulig slik at samarbeidet om klimautfordringene kunne komme i gang. Formålet med avtalen var som kjent å begrense den globale oppvarmingen godt under to grader og tilstrebe å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader, forteller Anne Berit Kolstad (leder) og Charlotte Sahlin (sekretær) gjennom en pressemelding fra MDG Lunner.

De mener at Paris-avtalens mål ikke er forenlig med den politikken som føres i Norge i dag.

– Derfor inviterer vi til en lokal klimamarsj på Harestua førstkommende lørdag. Vi må huske på at verdenssamfunnet består av utallige lokalsamfunn og at alle endringer begynner i det små, opplyser de.

De første stegene lørdag tas fra parkeringsplassen utenfor Lunner almennings lokaler. Marsjen ender ved samfunnshuset.

– Vi tror svært mange er opptatt av klimaet nå. Vi ser med egne øyne at det endrer seg. Her i nord får vi, som forespeilet av klimaforskere, kjøligere somre og mildere vintre. Dessuten ustabilt vær med mye nedbør. Sørover i Europa settes varmerekorder, og mange menneskeliv har gått tapt både i hetebølger og branner. Akkurat nå ser vi ødeleggelsene etter orkanen Harvey i Texas, USA. Vi må ha solidaritet med dem som klimaendringene rammer. Vi mener derfor Norge må la oljen i Arktis ligge og jobbe for å fase ut fossil energi. Folk som jobber med olje i dag skal jobbe med vind-, bølge- og solkraft i morgen. Dessuten ønsker vi en massiv satsing på kollektivtransport slik at det blir realistisk for folk å velge kollektivt, uttaler arrangørene som ønsker alle velkomne til lørdagens markeringsmarsj.

Kommentarer til denne saken