Gå til sidens hovedinnhold

Tove Brorson har skiftet farge

Artikkelen er over 5 år gammel

Den tidligere lederen for Lunner Høyre er nå medlem av Venstre.

LUNNER: Brorson har sittet fire perioder i kommunestyret og var gruppeleder da Høyre hadde ordføreren fra 2007 til 2011. Før inneværende periode tok hun en politisk pause, men ble så sent som i januar 2014 valgt som ny leder i Lunner Høyre. Et verv hun også fratrådte i fjor.

Mandag avslørte Brorson for sine Facebook-venner at hun ikke bare hadde meldt seg ut av Høyre, men samtidig meldt seg inn i Venstre.

– Det er ingen konflikt som ligger bak dette. Det kom nok heller ikke som noen bombe for dem som kjenner meg. Jeg har alltid stemt etter eget hode, og dette burde kanskje skjedd tidligere. Jeg er på mange måter mer rødgrønn enn jeg er blå. Det er særlig asyl- og flyktningpolitikken som har vært tungen på vektskålen for meg. Høyre er isolert sett ikke så dårlig på dette feltet, men sammen med FrP blir det for dårlig til at jeg kan støtte partiet lenger, sier hun.

Brorson er til daglig leder ved Hvalsmoen transittmottak i Hønefoss.

– Jeg ser hver dag hvordan det går ut over folk når kommunene rundt omkring ikke bosetter, sier hun.

Det ferske Venstre-medlemmet hevder hun ikke har tenkt til å være veldig aktiv.

– De har bedt meg om å stå på stand, men jeg tror det er litt for tidlig. Jeg har uansett ikke flyttet over til Venstre for å gjøre politisk karriere.

– Hvorfor offentliggjøre nå?

– Det er en stund siden jeg meldte meg inn, det passet nå.

Kommentarer til denne saken