På lørdag feries Hadeland pride. Og som en avslutning på denne dagen kommer Valkyrien Allstars til Hadeland Folkeumseum!

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et helt særegent uttrykk de ikke deler med noen.

Siste studioalbum i rekken «Slutte og byne» vant Spellemannprisen 2020 i kategorien Vise, og likner mistenkelig på popmusikk. For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk.

Bildeserie

Se bildene: Disse møtte vi på Hadeland Pride 2021

Tittelsporet med samme navn ble raskt nærmest et mantra for folket fra sør til nord, og albumet ble hyllet som utgivelsesårets beste album på de fleste lister med strålende kritikker fra landets største medier.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene som forblir en evig kjærlighet og mysterier som aldri løses. Både på plate og live vanker energi, inderlighet, og overraskende vendinger på en seng av det som vanskelig lar seg simulere: gnistrende samspill.

Oppvarmingsbandet er det lokale Hadelandsbandet Loose Laces, som gjør sin andre opptreden i forbindelse med Hadeland pride!

Billetter kan kjøpes på Kulturhadeland sin nettside eller i døra.