Vannet tilbake i Gran

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det ble mandag kveld oppdaget en større vannlekkasje i nærheten av Ringstad i Gran. Lekkasjen ble oppdaget i Hagalykkja.

Da Hadeland var innom lekkasjestedet ved 20-tida, hadde det sluttet å renne vann fra lekkasjen.

Ved 01-tida meldte kommunen at feilen var rettet, og vannet var tilbake.

Vil bli flere uten vann

Hadeland var i kontakt med rørlegger Rune Taaje i Gran kommune litt før klokka 21.30 mandag kveld. Han fortalte at det var lekkasje i en vannledning på nedsiden av Huserbassenget i Gran.

– Dette bassenget leverer vann til Ringstadbassenget, som igjen leverer vann til store deler av Ringstad og Gran sentrum. Det er fortsatt igjen litt vann i Ringstadbassenget, men dette vil tømmes etter hvert. Det betyr at enda flere vil bli uten vann i løpet av kvelden, sa Taaje ved 21.30-tida.

Må påvise kabler

Gran kommune hadde fortsatt ikke startet med feilretting ved 21.30-tida.

– Problemet er at det går høyspentkabel og andre kabler i bakken her hvor feilen er. Det betyr at vi må vente med å grave til kablene er påvist. Vi venter på hjelp til det nå, sier Taaje.

Han har ikke oversikt over nøyaktig hvor mange som er uten vann.

– Bare at det vil bli mange i løpet av kvelden og natta, sier han.

Etter at kablene var påvist gikk altså rettearbeidet relativt raskt, og vannet var tilbake da folk stod opp tirsdag morgen.

Kan hente vann i Brandbu

Skjervum omsorgssenter og deler av Skjervumsfeltet hadde vann. Det skyldes at de har vann direkte fra Huserbassenget.

– Vi kan ikke slippe på vann derfra til resten av Ringstad og Gran sentrum. Da vil det bli altfor høyt trykk i Gran, forklarte Taaje.

Dersom det ble krise for noen, var det mulig å hente vann ved vannpost på brannstasjonen i Brandbu. Det var ikke mulig å hente i Gran, da vannet var borte i Gran sentrum.

Artikkeltags