Vann, venner og festival på Ulsnestangen

ETTER BÅT: Ola Hjelmås Molden (13) og Henrik Rise Thaulow, begge Gran, synes Vannfestivalen er bra og at det er moro å bli dratt bak båt i "sofa".

ETTER BÅT: Ola Hjelmås Molden (13) og Henrik Rise Thaulow, begge Gran, synes Vannfestivalen er bra og at det er moro å bli dratt bak båt i "sofa".

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi er her for å treffe venner, leke og ha det moro.

DEL

Ung HadelandRØYKENVIK: Det sier Jorunn Barvik Molstad (13) fra Brandbu og Frida Johansen (13) fra Jaren.

– Vi har også vært her tidligere. Vi gikk til Brandbukampen på skolen tidligere i dag og nå er det godt å skumbade, sier jentene, som går på Brandbu ungdomsskole.

– Dette er bare moro. Jeg var her i fjor også, sier Nikolai Kristiansen (13) fra Brandbu. Han har akkurat tumlet ut igjen fra en diger ball.

Mange aktiviteter

Vannfestivalen Ung Hadeland arrangerer er åpen for alle lørdag. Fredag kveld er det de over 12 år som koser seg. Det er en rekke aktiviteter på Ulsnestangen. Klatring, bading, vanntrampoline, vannski eller «vannsofa» og for eksempel mulighet til å lære litt om dykking.

– Vi er her for å markedsføre oss og for at ungene kan få litt innføring i dykking, sier Hans Erik Flatla, leder i Gjøvik Froskemannsklubb. Lederen for en klubb på Gjøvik har postadresse Lunner og sammen med Flatla på stand er to granasokninger, Sverre Håkon Rehnstrøm og Egil Hageberget.

– Det må til hadelendinger skal det bli greie på det, sier Hageberget med et smil.

Det er 55 medlemmer i en av Norges eldste dykkerklubber.

Gøy på festival

Det er en rekke frivillige med for å lage vannfestival. På lørdag kommer det i tillegg 18 elever fra Hadeland videregående skole for å være aktivitetsledere.

– Dette var skikkelig bra! Veldig gøy, mener Henrik Rise Thaulow og Ola Hjelmås Molden, begge 13 år og begge fra Gran.

De er akkurat på land igjen etter å ha blitt dratt bak båt i en «sofa".

- Det humpet skikkelig uti der, smiler to gutter, som er på vannfestivalen for første gang.

Fredag var det rundt 18 grader og sol da avisen Hadeland var innom. Det er spådd like fint vær lørdag, for dem som vil ta turen til mye moro på Ulsnestangen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags