Det er bare å finne fram bunaden – varmen forsvinner 17. mai

ALTSÅ ...: Ikke noe å si på været verken onsdag eller fredag. Torsdag derimot ... SKJERMDUMP FRA YR.NO

ALTSÅ ...: Ikke noe å si på været verken onsdag eller fredag. Torsdag derimot ... SKJERMDUMP FRA YR.NO

Artikkelen er over 2 år gammel

Sommervarmen holder seg til og med onsdag, og den kommer tilbake i pinsa. Men 17. mai – den kan bli grå, kjølig og småvåt.

DEL

– Det er kanskje noen som skulle ønske at vi kunne ha flyttet 17. mai én dag, den ene eller andre vegen, sier statsmeteorolog Hanne Beate Skattør på Meteorologisk institutt.

Onsdag kveld kan det nemlig komme noen kraftige byger, muligens med torden, over Østlandet. Disse bygene kan fortsette litt utpå dagen torsdag.

– Det blir uansett ikke mye regn torsdag, men det ser ut til å bli for det meste skyete og grått 17. mai-vær på Hadeland, selv om det kan være håp om at det sprekker opp litt utover ettermiddagen, forteller Skattør.

Ti grader kaldere torsdag

Sol eller ei, temperaturen vil falle med omtrent ti grader fra onsdag til torsdag. Yr melder maks 13 grader, mens Storm strekker seg til 14.

Tirsdag melder de 23–24 grader, onsdag 22 og stort sett sol fra skyfri himmel. Fredag 16–17 og sol, og i pinsa bikker det igjen 20 grader.

– Vi ligger egentlig på en høytrykksrygg, men det er lavtrykk på hver side og en kaldfront på veg inn mot Møre og Trøndelag onsdag. Derfor kommer disse bygene også på Østlandet. Men høytrykket bygger seg opp igjen, og det blir fint vær og stigende temperatur gjennom hele pinsehelga. Da vil vi nesten være tilbake på dagens temperaturer igjen, sier Skattør.

– Kan vi kalle dette maks uflaks med 17. mai-været?

– Det er jo litt småkjipt at det blir dårligere vær akkurat denne ene dagen. Men det er ikke kølsvart heller, det kunne jo ha hølja ned. Så det er ingen grunn til å fortvile, mener hun.

KAN BLI VÅTT: Det kan bli en kald og våt start på 17. mai i år. Akkurat som i 2015, da Jaren Hornmusikkforening byttet ut uniform med bunad, dress og regnfrakker. ARKIVFOTO

KAN BLI VÅTT: Det kan bli en kald og våt start på 17. mai i år. Akkurat som i 2015, da Jaren Hornmusikkforening byttet ut uniform med bunad, dress og regnfrakker. ARKIVFOTO

– Ta med deg paraplyen!

Storm melder i grove trekk det samme 17. mai-været som Yr, men heller ikke her ser de helt mørkt på det.

– Det blir litt mer ustabile luftmasser torsdag, og det kan komme noen byger i morgentimene og tidlig på formiddagen. Så det kan være lurt å ha en paraply i veska hvis du skal tidlig på'n, og det blir bra bunadsvær. Men det ser ut som det vil stabilisere seg, og det kan bli litt sol på ettermiddagen. Det blir uansett ikke så varmt som nå, men det kan komme opp mot 15–16 grader. Det blir nok ok utover dagen, tror Storm-meteorolog Olav Krogsæter.

Også han nevner det nye høytrykket, som gir fint vær over nesten hele landet i pinsa, med sol og 20 grader.

– Værmessig blir 17. mai bare et lite mellomspill. Dessverre og heldigvis, sier Krogsæter.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Artikkeltags