Gjennomsnittstemperaturen på Hadeland ble 21,5 grader i juli.

– Det er 2,3 grader varmere enn i 2014, som inntil i år er den klart varmeste julimåned jeg har registrert, og hele 5 grader varmere enn normalen for juli på Hadeland, sier Anmarkrud.

Varmerekord

Høyeste maksimumstemperatur ble målt 27. juli. Da var det helt oppe i 35,0 grader.

– Det er ny varmerekord med klar margin. Det døgnet er også det varmeste jeg noen gang har registrert, med gjennomsnittstemperatur på 24,7 grader. Påfølgende natt skjedde det jeg tidligere har sagt ikke kom til å skje her. Vi fikk tropenatt. Temperaturen kom aldri lavere enn 21,2 grader den natta, forteller Anmarkrud.

 

 

Tropedøgn

Det ble også tropedøgn den 28. juli, for temperaturen gikk ikke lenger ned enn 20,1 grader, til tross for regnvær på kvelden.

– Natt til 29. juli ble nesten en ny tropenatt. Selv om det regnet svært kraftig den første timen etter midnatt, kom aldri temperaturen lavere enn 19,8 grader, forteller Anmarkrud.

Laveste temperatur ble 7.8 grader denne måneden, målt av Anmarkrud 1. juli.

– Det varmeste døgnet i juli i fjor ville vært det nest kaldeste i år. Det kan også tillegges at det i fjor sommer ikke var ett eneste døgn med gjennomsnittstemperatur over 20 grader, forteller han.

 

Les også:

40 døgn med 3,7 mm nedbør

Anmarkrud forteller også at da det begynte å regne på kvelden 28. juli, hadde vi på Hadeland hatt sammenhengende 40 døgn med kun 3,7 mm nedbør til sammen.

– Det er utrolig tørt, spesielt når det er så varmt som i år. I denne perioden var det omtrent like tørt over store deler av Hadeland, i alle fall fra Gran og sørover, mens det gjennomgående var litt bedre fra Jaren/Brandbu-området og nordover, forteller Anmarkrud.

Men med nesten 30 mm regn natt til 29. juli og 14 mm på julis siste dag ble nedbørsummen for juli på 47 mm.