HADELAND: – Det er den første skituren vår i vinter, forteller søskenparet Kari Margrethe (8) og Even Dynna Bentestuen (10).
De skulle gå fra utfartsparkeringen på Lygna mandag formiddag. Tross lett snøvær og overskyet, strømmet etter hvert bilene på med løypesugne skigåere.
Før snøfallet mandag estimerte Øståsen Skiløyper en total snødybde på 30–35 centimeter. Kulda har hjulpet på å bevare den snøen som har lagt grunnlaget for at mange kilometer løyper er preparert.
I romjula er også Lushaughytta åpen, for dem som tar turen dit.

Mange på Mylla

Mandag tok også mange turen til Mylla og Svartbekken for å parkere, før turen gikk til skogs.
Det er 8–15 centimeter total snødybde i området.
Mandag var det fem minusgrader og dermed fine forhold å gå i.
– Løypetraseen fra Mylla dam har holdt seg bra i det kalde været, men bærer preg av stor trafikk. Selv om det ble målt 15 centimeter med snø på Stormyra er det lite snø ellers i skogtraseen, meldte løypebas Arild Bernstrøm.
Som løypekjører likte han snøværet som kom.

Sol og mildere

Ifølge værvarsling fra yr.no, blir det oppholdsvær over Hadeland tirsdag, med gløtt av sol og temperaturer omtrent som mandag.
På nyttårsaften er det varslet 1–3 minusgrader og oppholdsvær og muligheter for sol.
På den første dagen i 2015 er det varslet overskyet vær og rundt null grader, mens det letner gjennom helga og blir gradvis litt kjøligere.

Lite nedbør

For skientusiaster er det dermed fine dager i vente. For dem som kjører løypene blir det rolig i forhold til å måtte ut å brøyte, det er rett og slett ikke spådd nedbør på mange dager framover.
Det er også flere andre utfartsmuligheter for skigåere på Hadeland, men jo høyere opp i terrenget, jo mer snø.
I tillegg er det skøyteis i Brandbu og Jevnaker, pluss hockeybane på Harestua og sikkert muligheter der isen er trygg på vann og tjern.