– Nå er det bare å spenne på seg skiene og ta seg en tur ut i løypene, sier Kasper Andresen i Øståsen skiløyper.

Han og resten av mannskapet i Øståsen skiløyper har jobbet på spreng for å utvide løypenettet. Fra Lygna er det kjørt opp både ny og gammel trasé til Lushaugen.

– Den nye løypa går fra Lygna via Finnskjeggholen til Lushaugen. Det har gått ei løype her tidligere også, men den har gått delvis i myrterreng. Nå er løypa lagt om og går på fast grunn hele vegen. Det har blitt ei morsom og kupert løype, forteller Andresen.

 

Han kan ellers opplyse om at Linkenrunden er kjørt opp, og der er jo Blokkhus et alternativt utgangspunkt. På skistadion er de i ferd med å avslutte produksjonen av kunstsnø, og i løpet av kort tid vil hele løypenettet der være ferdig oppkjørt.

LES OGSÅ: Lygna Skisenter har produsert 20.000 kubikk med kunstsnø 

Ikke til Sagvollen

Øståsen skiløyper jobber også med å kjøre spor til Storjuvet og Sagvollvegen, men de kan ikke love at de kommer helt fram til Sagvollstallen i løpet av helgen.

– Det vi generelt kan si er at det er gode skiforhold, selv om det selvsagt kan stikke opp en kvist her og der. Det er tørt og fint og myrene ser ut til å ha frosset til, kommenterer Andresen.

Også i området rundt Mylla har det i løpet av de siste dagene blitt kjørt opp en del løyper. Arild Bernstrøm i Mylla Løypeforening har ikke oversikt over hvor mange kilometer det dreier seg, men det begynner å bli en del.

– Vi har i alle fall kjørt løyper fra Mylla dam til Åsjøkrysset, opp Åsjøvegen og nedre del av Formoløypa. Rundløypa er også kjørt opp, i tillegg til Bislingvegen og innover Bislingflaka, forteller han.

 

Har pakket skogsløypene

Han legger til at de nylig har pakket de fleste skogsløypene med snøscooter, slik at det går an å gå der på ski også.

– De som går der må imidlertid være forsiktige, påpeker han.

Onsdag ble det også kjørt opp ei løypa som går i kanten på vegen sør for Myllavannet. Rett etterpå kom det en tømmerbil på vegen, og ødela det meste. Bernstrøm har fått beskjed om at de kommer til å kjøre tømmer der i hele helga.

– Jeg har kjørt opp et spor helt i ytterkant, som jeg håper holder seg, til tross for denne tømmertransporten. Men folk må være oppmerksom på at de kan møte på en tømmerbil der, kommenterer løypekjøreren.

Ifølge kartet til Markadatabasen er det også kjørt opp ei løype fra Grua, rundt Bjørgesæterfjellet til Harestua, det kommer stadig til nye løyper, så det er bare å følge med.

– Nå er det faktisk flotte løyper ut fra Brovoll også. Vi har kjørt opp 40 kilometer nypreparerte løyper for klassisk og fristil, så nå ventes det mye folk, opplyser Jarle Jensen i Skiforeningen.

Han antyder også at Brovoll kan bli åpnet for servering i helgen.

Mye sol i helgen

Meteorologisk institutt har dessuten gode nyheter for helgen. Allerede fredag vil det bli en del sol, med temperaturer på mellom 5 og ti minus.

– Det blir godt vintervær og greie forhold for ski, kommenterer statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Han forteller at det vil skye litt til mot fredag kveld, uten at det fører til noe nedbør. Lørdag kommer det litt mildere luftmasser innover østlandet, og det vil bli gradvis mildere utover dagen.

– På lørdag ettermiddag kommer vi nok ned mot null, men allerede søndag vil det bli litt kaldere igjen. Da blir det også mindre skyer og større sannsynlighet for sol, forteller Walløe.