Slik blir været denne uka – det er ikke helt vår ennå

SNØ: Dette frontstystemet tar med seg noe nedbør onsdag kveld og torsdag morgen.

SNØ: Dette frontstystemet tar med seg noe nedbør onsdag kveld og torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Noe snø og kaldt midt i uka, plussgrader gjennom helga.

DEL

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan melder følgende vær for den kommende uken:

– I morgen får vi inn vest og nordvestlig vind som vil føre til at skydekket vil sprekke opp. Det kan være at det kommer noe spredt nedbør i fra noe av det skydekket, sier meteorologen.

Snø

På tampen av tirsdagen kan det altså hende at sola titter fram. Det klare været fører imidlertid til noe lavere temperaturer natt til onsdag.

– Onsdag kommer det litt forbigående nedbør. Onsdag kveld kommer det inn et frontsystem over Vestoppland, dermed får vi nedbør natt til torsdag, sier Biseth Granan.

Nedbøren kommer som snø de fleste steder. Det betyr at vi får litt påfyll av snø etter flere dager med smeltevær. Det er trolig snakk om opp til fire-fem centimeter.

Ikke helt vår ennå

Når snøfallet er unnagjort ser det ut til at vi kan vente oss stigende temperaturer inn i helga i det meste av Sør-Norge. Det blir plussgrader gjennom helgen, med noe varierende skydekke. Dermed blir det også noe varierende nattetemperaturer.

– Det blir tørre forhold, utenom natt onsdag inn i torsdagen, men det er litt for tidlig å kalle det vår, ting kan fort endre seg, mener meteorologen, som slett ikke vil la seg overraske om det kommer mer vinterlig vær før våren for alvor melder sin ankomst.

Artikkeltags