Foreløpig ingen trafikale utfordringer etter snøfallet - men det blir verre i helgen

Snøbrøyting på Jaren fredag morgen

Snøbrøyting på Jaren fredag morgen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har ikke fått noen meldinger i natt om problemer på vegene på grunn av snøfallet.

DEL

Det er samme opplevelse både i Innlandet og Sør Øst politidistrikt som passer på henholdsvis Gran, Lunner og Jevnaker kommuner.

– Vi var litt engstelige da vi gikk på torsdag kveld, men det har vært helt fantastisk rolig, sier operasjonsleder i Sør Øst politidistrikt til Hadeland fredag morgen.

Ulykke torsdag kveld

Fredag morgen har det sluttet å snø, og brøytemannskaper har vært i sving for å rydde hovedvegene frie for snø. På sidevegene er det fortsatt grunn til å være oppmerksomme, da mannskapene ikke har fått vært alle steder ennå.

Torsdag kveld  kolliderte to biler på riksveg 4 ved Stryken i Lunner kommune. En bil skal ha fått sladd, og kommet over i motgående kjørefelt. En person ble alvorlig skadet, og fraktet til Ahus. Føreren av den andre bilen skal ha fått lettere skader. Det var snø og glatt på stedet, meldte politiet.

Underkjølt regn

Det er varslet mye nedbør i Sør-Norge de neste dagene, og med temperaturer ned mot null grader. Det er også følge meteorologene fare for underkjølt regn de neste tre dagene.

– Fredag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Vi ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. Varselet gjelder for or Øst- og Sørlandet.

Artikkeltags