Det blir en vinterlig start på den første vårmåneden

Dette lavtrykket er på vei til Oppland.

Dette lavtrykket er på vei til Oppland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter flere dager med plussgrader, solglimt og vårfornemmelse kommer snøen.

DEL

Februar var i mildeste laget, men mars ser ikke ut til å fortsette den vårlige trenden. Meteorologisk institutt sendte ut farevarsel for flere fylker i helgen. Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus kan vente seg underkjølt regn, men for Oppland sin del ser det hvitt ut.

– Det ser ut til at det blir snø i Oppland, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Oppland Arbeiderblad.

Temperaturen vil ligge fra null og nedover. De kan smyge seg over null innimellom, men trolig ikke nok til at nedbøren som er ventet kommer som regn.

Ikke store mengder

Helgen starter med lettskyet vær og sol, før nedbøren altså starter lørdag ettermiddag mange steder. Værmeldingen for Gran tilsier ikke nedbør før vi har passert midnatt natt til søndag. Dette skal fortsette utover formiddagen.

– Det er ikke snakk om store mengder snø. Det kan komme fem til ti millimeter, sier Haga til OA.

Kjøligere

Det kan bli enda litt mer påfyll av snø mandag, men så venter en kjøligere værtype utover uka. Prognosene begynner deretter å bli usikre, men Haga mener man ikke bør bli overrasket om det kommer en ny runde med snø neste helg.

– Det er mer sannsynlig at det blir nedbør enn oppholdsvær, sier Haga. Og selv om det blir mildere, har han mest tro på at nedbøren vil falle som snø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.