Meteorologen: – Opptil 15 centimeter snø

SNØ: Mye snø gir travle tider for snøbrøyterne. I denne traktoren sitter Johnny Jensen.

SNØ: Mye snø gir travle tider for snøbrøyterne. I denne traktoren sitter Johnny Jensen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologene forteller om mer snøvær, både mandag og onsdag, men våre distrikt slipper unna de verste kjøreforholdene denne gangen.

DEL

– Det er nok områdene lenger sør som får de dårligste kjøreforholdene, fordi nedbøren vil komme som regn som fryser til is på bakken, sier meteorolog Marit Berger til Oppland Arbeiderblad.

Det vil likevel komme et godt dryss snø i Oppland utover mandag og natt til tirsdag, og det kan komme så mye som 15 centimeter enkelte steder, ifølge meteorologen.

Mellom 5 og 15 centimeter

– Nedbøren kommer sammen med et lavtrykk som kommer inn fra sør-vest, så det er sør i Oppland vi venter de største snømengdene. Det blir nok fem–ti centimeter over det meste av Oppland, med opptil femten centimeter enkelte steder i sør, sier meteorologen.

Dette er mer enn hva de mer generelle værmeldingene fanger opp, men for Harestua meldes det i dag over fem centimeter snø. I Brandbu meldes det fire, det samme på Lygna. I Gran og på Jevnaker meldes det i overkant av fire centimeter.

– Vintervær

Temperaturen vil dog holde seg på minussiden, men siste prognose viser litt mildere vær inn mot helgen.

– Det er et nytt lavtrykk på vei, men det er litt for tidlig ennå å si om det blir plussgrader i helgen. Men slik det ser ut nå, vil det holde seg kaldt til neste uke, sier Berger.

Snøfallet mandag og natt til tirsdag avløses av klarvær og sol tirsdag, før det igjen er meldt snø onsdag.

– Det blir vintervær den kommende uken, men ikke noe som skulle tilsi noe spesielt vanskelige kjøreforhold, sier meteorologen.

Artikkeltags