Nå blir det sol og rundt 25 varmegrader

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det slutt på regnværet for en stund, og det er ventet opp mot 25 varmegrader på Østlandet – også på Hadeland.

DEL

Allerede i dag, tirsdag, skal det bli rundt 20 grader i 15-16-tiden, men de neste dagene skal det bli enda varmere.

Yr og Storm er ikke helt enige om hvor varmt det kan bli, men de varmeste timene i morgen er uansett i 15–16-tiden. Slår Yrs varsel til kan granasokningene se fram til 26 varmegrader. Storm varsler «bare» 23 grader på det meste.

Også for torsdag melder Yr varmere vær enn Storm, da varsles en topp med 25 grader i 12-tiden og ny topp med 26 grader i 16-tiden. Storm legger seg på 22 grader hele ettermiddagen.

LES OGSÅ: Derfor kan Yr og Storm ha helt ulike værvarsel

– Det blir fint vær og over 20 grader store deler av landet, men litt mer tåke og kjøligere vær i kystnære strøk, sier meteorolog Olav Krogsæter på værvarslingen til Storm til Nettavisen.

Lavtrykk er heller ikke i sikte verken tirsdag eller en av de nærmeste dagene. Det blir mye sol, vekslende skydekke og generelt høye temperaturer i indre strøk.

Varmest i vest og øst

Tirsdag blir det varmeste været på Østlandet og Vestlandet.

– Litt nord på Østlandet er det en del skyer foreløpig, men jeg regner med at det vil lette gradvis utover dagen. På Vestlandet er det veldig fint vær i Sogn og Fjordane, men litt mer variabelt lenger sør. Det er lavt skydekke, men tror det vil sprekke utover dagen, sier Krogsæter.

Temperaturene blir høye, og det er bare å gå ut og kjenne sola varme på kroppen utover dagen.

– Varmest blir det på indre Vestlandet og den sørlige delen av Østlandet. I Oslo-området venter vi 24–25 grader, mens i indre strøk av Vestlandet kan det bli 23–24 grader, sier meteorologen.

På Sørlandet og i Telemark blir det også fint, og det er ventet over 20 grader også her, dog ikke like varmt som i vest og øst.

Fint i nord

Nesten hele Troms fylke har fint vær tirsdag. Det gjelder også den nordlige halvdelen av Nordland og i indre Helgeland.

– I indre Troms blir det riktig fint med 22–23 grader i løpet av dagen. Også i indre strøk av Nordland blir det over 20 grader. Det blir noe kaldere på kysten av Nordland, og ytterst på kysten kan det bli 10–12 grader, sier han.

I Finnmark blir det varierende. I Øst-Finnmark blir det overskyet, mens det blir fint vær på Finnmarksvidda. I Vest-Finnmark holder det på å skyes over tirsdag morgen.

– Kjøligst i Norge tirsdag blir i Øst-Finnmark. Der kommer det vind fra Barentshavet, så det vil ligge på bare 7–8 grader i Varanger, forklarer han.

På Finnmarksvidda, for eksempel i Karasjok, kan det derimot bli opp i 16–17 grader.

Overskyet i Midt-Norge

Et skysystem ligger over Trøndelag og delvis over Nordmøre. I Trøndelag vil imidlertid skyene henge igjen ganske lenge utover dagen.

– Det er litt usikkert med temperaturene her på grunn av skydekket. Det spørs om det letter eller ikke, men letter det kan det bli opp mot 20 varmegrader, sier han.

I Møre og Romsdal blir det derimot litt varmere, og her kan det bli over 20 grader i indre strøk.

Kaldere på kysten

Selv om det blir sol mange steder i dag, dog med varierende skydekke enkelte områder, er det på kysten det blir dårligst vær.

– Det ligger lave tåkeskyer fra havet som kan komme over kyststrøkene. Derfor er det ikke alle steder på kysten som får like fint vær som i indre strøk, sier meteorologen.

I Trøndelag, nordlige delen av Østlandet og i Øst-Finnmark blir det en del skyer også i indre strøk, men ellers blir det halvskyet til klarvær resten av landet.

– Ser fint ut

Det er imidlertid ikke bare tirsdag det blir fint. Utover natten og morgendagen blir det også fint.

– Det er veldig stabilt det været vi har nå framover. Høytrykket i Norskehavet blir liggende ut uken. De fleste steder får ganske mye sol, men det ligger fortsatt lave tåkeskyer på kysten. Du skal imidlertid ikke langt inn i landet før det er slutt på tåkeskyene, sier han.

Også utover uken blir det kjøligst i Øst-Finnmark, og onsdag er det ventet knapt ti grader. Det blir samtidig litt kjøligere i indre strøk av Nord-Norge utover uken.

– Torsdag blir for eksempel siste dag med over 20 grader i indre strøk av Troms, sier han.

I Sør-Norge holder det seg derimot på mellom 15 og 20 grader i ytre strøk og 20–25 grader i indre strøk.

– Det blir mye av det samme været vi har i dag. Det skjer veldig lite, og det er ikke noe lavtrykk som kommer inn, forteller han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.