Gå til sidens hovedinnhold

May Lisbeth har fanget våren - nå kommer varmegradene

Artikkelen er over 2 år gammel

May Lisbeth Horn har delt nydelige bilder av vårtegn med lokalavisen. Hestehoven og sommerfuglen har hun knipset ved Solheimstorget, og linerla ble fanget med lina i Øiskoggutua i Lunner.

Sjansen for at flere vårtegn er i vente er stor. Yr melder om varmegrader i anmarsj hver eneste dag framover. Det er fortsatt kaldt om natta, men om dagen skal vi få temperaturer opp mot 12–13 grader i løpet av den kommende uka.

 

Flomfare

Det har vært en snørik vinter, og det ligger fremdeles mye snø rundt om. Med varmen smelter snøen raskt, og kommunene ber folk om å forberede seg.

– Det er viktig å ta vare på egne verdier der grunneiere vet at de er utsatte ved snøsmelting og flom, sier kommunalsjef for kultur og samfunn Leif Arne Vesteraas i Gran kommune i en pressemelding

De ber alle grunneiere om å gjøre grep.

– Alle grunneiere bør sjekke inn- og utløp på stikkrenner, samt sjekke grøfter og bekker som går over egen eiendom. Slik kan en unngå at vann på avveie gjør skade på egen eller andres eiendom. Den enkelte grunneier har ansvar for å hindre at overvann tar nye veier fra stikkrenner, bekker og grøfter, og på den måten ødelegger verdier hos naboer som ligger lavere i terrenget. Dette gjelder også for stikkrenner som ligger under avkjøring fra offentlig veg, sier Vesteraas.

 

Om du fortsatt ønsker å ta langrennsskiene fatt, er det fullt mulig. Både på Mylla og på Øståsen meldes det om fine forhold. Islagt såle i løypetraseene sikrer løyper også i de nærmeste dagene.

LES OGSÅ: Løypekjører: – Jeg er sikker på at det blir skiføre til 1. mai

Kommentarer til denne saken