Snø og sludd fra søndagen

FREMDELES VINTER: Storm.no varsler uvanlig mye nedbør mandag, og allerede fra søndag vil det komme sludd og snø over Hadeland.

FREMDELES VINTER: Storm.no varsler uvanlig mye nedbør mandag, og allerede fra søndag vil det komme sludd og snø over Hadeland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag ettermiddag vil det nok en gang falleri fallera fra himmelen falle ned påminnelser om at vi bor i nord, og at det er en stund til mai du skjønne milde.

DEL

Statsmeteorolog Justena Wodziczko sier til OA at det trolig vil komme mellom 20 og 30 millimeter nedbør fra natt til mandag og natt til tirsdag.

Værtjenestene Yr og Storm bekrefter at det vil komme nedbør, og at temperaturene vil ligge et sted mellom 8–9 minus og 2–3 minus. Derfor er det usikkert hvorvidt det vil bli skikkelig snø, eller om nedbøren vil ta form av sludd, hvilket vil bety glatte kjøreforhold.

Ifølge Wodzizczo er det fuktig luft som kommer inn over Østlandet så hun mener det vil medføre dårlige kjøreforhold og oppfordrer leserne til å være forberedt på dårlig føre mandag morgen.

Men alt er ikke bare værmessig gråt og tenners gnissel. Utover uka vil det bli finere vær, og ifølge henne vil det bli storslagne forhold for friluftsfolk med sans for velsmurt plank når snøværet er over.

Les også: Snø og kulde kan gi glatt føre

Les også: Våren er avlyst: – Det blir snakk om ekstrem kulde i forhold til årstiden 

Artikkeltags