Betaler ut 14,7 millioner kroner i kundeutbytte på Hadeland

KUNDEUTBYTTE: Jakob Ruud i Varig Hadeland Forsikring opplyser at det deles ut 14,7 millioner kroner i kundeutbytte i år.

KUNDEUTBYTTE: Jakob Ruud i Varig Hadeland Forsikring opplyser at det deles ut 14,7 millioner kroner i kundeutbytte i år. Foto:

Varig Hadeland Forsikring, i samarbeid med Gjensidigestiftelsen, betaler ut et samlet utbytte på 14,7 millioner kroner i år.

DEL

– For tiende året på rad har Varig Hadeland Forsikring, i samarbeid med Gjensidigestiftelsen, gleden av å dele ut et solid utbytte, sier administrerende direktør i Varig Hadeland Forsikring, Jakob Ruud i en pressemelding.

– Hos oss går mesteparten av dette til kundene. Gjennomsnittskunden får 2.675 kroner i kundeutbytte i år. Dette tilsvarer 14,1 prosent av det kundene betalte i forsikring i fjor. Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene, i 2007, har kundene på Hadeland fått over 120 millioner kroner i kundeutbytte, sier Ruud.

Sum per kommune

– Dette er tiende året på rad kundene får utbytte. Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets norske skadeforsikringskunder, opplyser Ruud.

Kundeutbygget per kommune i sum er Gran, 8.642.588 kroner, Lunner, 4.132.331 kroner og Jevnaker, 1.930.555 kroner.

Historiske årsaker

– Varig Hadeland Forsikring utbetaler kundeutbytte for brannpremien. Kundene mottar en samlet og felles utbetaling fra Gjensidigestiftelsen og Varig Hadeland Forsikring. Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle disse selskapene gått sammen i Gjensidige, forteller Ruud.

– Varig Hadeland Forsikring er fortsatt eid i sin helhet av kundene på Hadeland. Vi betaler kundeutbytte til våre eiere, altså kundene, i tett samarbeid med Gjensidigestiftelsen. Vi gleder oss over det store kundeutbytte fra vårt 164. år som forsikringsselskap på Hadeland, avslutter Ruud.

Artikkeltags