Varig og/ eller Gjensidige?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg vil takke Hadeland for at dere tar opp forvirringen ved at forsikringsselskapene Gjensidige og Varig har avsluttet samarbeidet. Siden jeg er en av de berørte, vil jeg komme med noen kommentarer.

LES OGSÅ: Kamp via sms om forsikringskunder på Hadeland – mener det forvirrer kundene

Jeg hadde en hus-skade i midten av november, og hadde behov for å vite hva jeg skulle og burde gjøre med tanke på et skadeoppgjør. Jeg hadde kort tid før hatt en telefon fra Varig, om det nye som var på gang. Derfor ville jeg hilse på dem som har overtatt kontorene etter Gjensidige.

Jeg startet med et par mer prinsipielle spørsmål. En saksbehandler ble tilkalt, og jeg la fram saken og spørsmålene, men vedkommende sa at dette kunne han ikke svare på. Jeg fortsatte da med å spørre om hvordan forholdet mellom Varig og Gjensidige skulle bli, og om hva som ville være konsekvensen av å forlate Gjensidige til fordel for Varig.

Da fikk jeg et temmelig direkte svar: - Jeg kunne jo gjerne fortsette som kunde i Gjensidige, men da måtte jeg være klar over at jeg mistet et lokalkontor å forholde meg til. Men var jeg fornøyd med bare en fjernkontakt, så var det jo greit. Jeg fant ingen grunn til å fornærme vedkommende der og da, men jeg tenkte jo mitt. - Hva er vitsen med å ha et lokalkontor, når medarbeiderne der ikke er i stand til å besvare enkle og generelle spørsmål om et forsikringsoppgjør? Like etterpå fikk jeg ved en tilfeldighet vite at vedkommende kom med direkte usannhet. Gjensidige var allerede i gang med å opprette kontor i Vassenden.

Jeg har mottatt flere SMS-er fra både Varig og Gjensidige. Den ene parten er, etter min oppfatning, ikke verre enn den andre. Og forvirringen har ikke blitt mindre for min del. Kanskje det var en idé at begge selskapene i fellesskap går ut med en saklig og lettfattelig orientering om hva som faktisk har foregått, og om hvordan kundene skal gå fram for å få en best mulig forsikringsdekning. Lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken