Gå til sidens hovedinnhold

Amedia overtar Varingen

Artikkelen er over 4 år gammel

Amedia overtar eierskapet til lokalavisen Varingen i Nittedal.

NITTEDAL: Salget av avisen ble godkjent av selskapets generalforsamling 21. juni, og overtagelsen vil finne sted i begynnelsen av juli måned.

Varingen kommer ut to ganger i uken, har et opplag på 5.230 eksemplarer og en omsetning på snaut 15 millioner kroner. Avisen ble startet i 1946, og 49 lokale lag og foreninger har vært aksjonærer i selskapet.

Trygghet for avisen

– Eierskiftet er den beste løsningen vi nå kunne få og gir oss trygghet for at vi nå kan befeste vår posisjon som den viktigste lokale nyhetsformidleren i Nittedal både på papir og digitalt. Vi har vært med på å gjøre Nittedal til et godt lokalsamfunn å bo i, og den oppgaven kan vi nå fortsette, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Varingen, Jan M. Fossen i en kommentar. Fossen vil fortsette som leder for avisen.

Konserndirektør Pål Eskås i Amedia gleder seg over at Amedia med overtagelsen bidrar til en løsning som vil være langsiktig, til beste for avisen, Nittedal-samfunnet og de ansatte.

– Varingen passer godt inn i Amedias avisportefølje, med dekningsområde som ligger mellom Romerikes Blad i øst og avisen Hadeland i nord. Varingen har hatt behov for å bli en del av en større enhet for å kunne gjennomføre nødvendige omstillinger, digitalisere sitt tilbud til leserne og sikre en bærekraftig utvikling. Amedia har den infrastrukturen Varingen trenger og kompetanse som vil være nyttig for avisen fremover, sier Eskås.

Fakta om Amedia

  • Amedia er landets største utgiver av lokale medier.
  • Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.
  • Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer.

Kommentarer til denne saken