Brandbu skolekorps og Jaren hornmusikkforening garanterer en konsert med brass band-musikk av ypperste slag når de inviterer til vårkonsert søndag. Deler av konserten blir også en hyllest til en av bygdas korpsveteraner.

Ønskekonsert

Jan Dyrud er 80 år i år, og 70 av disse årene har han vært tilknyttet Jaren hornmusikkforening. Derfor vil Jaren Hornmusikkforening spille en avdeling med Jans brass band-favoritter.

– Jeg har plukket ut noen av de låtene jeg liker aller best, noen helt nye og noen som korpset spilte for flere tiår siden. Jeg håper og tror det er mange som samme musikksmak som meg som vil sette pris på å høre flott korpsmusikk fra forskjellige sjangre, sier Dyrud.

Han kan røpe at det blir noe klassisk, noe storbandjazz og noe av James Last.

– Og så blir det selvsagt en feiende flott marsj. Jeg synes alle korpskonserter må ha en marsj på repertoaret, understreker Dyrud.

Jaren hornmusikkforening dirigeres av John Philip Hannevik. I tillegg til «Jans ønskekonsert» får publikum en førpremière på underholdningsprogrammet korpset skal framføre på Oslo Brass Festival i april. Her blir det herlig underholdningsmusikk, solistinnslag fra flere rekker og mye moro.

Viktig samarbeid

Dirigent for Brandbu skolekorps, Arne Bilden, kan også love et spennende program til vårkonserten.

– Vi gleder oss blant annet til å urframføre stykket «Drymé» som David Hveem har skrevet for skolekorpset. Vi gleder oss også til å spille sammen med Jaren hornmusikkforening på fellesnumrene, sier Bilden.

Jaren hornmusikkforening, som er et av landets beste brass band, er opptatt av å ha tette bånd til skolekorpsene i bygda. Tidligere denne sesongen hadde korpset konsert sammen med Gran jente- og guttekorps. Nå ser de fram til en feiende flott vårkonsert sammen med musikantene i Brandbu skolekorps.