Jaren ungdomsbrass startet opp høsten 2018, og har sin andre samling nå til helgen. Samlingen avsluttes med en felles vårkonsert sammen med Jaren hornmusikkforening på Granvang.

– Vi gleder oss stort til å møte ungdomsbrassen igjen. Det å være med på å utvikle brassbandmiljøet i regionen er viktig for oss, sier korpsleder i Jaren, Benjamin Mortensen.

Jaren ungdomsbrass er et prosjektkorps for ungdom i Oppland og Hedmark med 31 medlemmer fra 15 til 19 år. Bjørn Breistein er dirigent for prosjektkorpset også denne gangen, og sammen med instruktører fra Jaren skal de ha fellesøvelser og seksjonsprøver med ungdommene denne helgen.

LES OGSÅ: Jaren ungdomsbrass: – Fint å få et tilbud på et litt høyere nivå

Marte Skramsett og Oskar Hermann fra prosjektgruppa for Jaren ungdomsbrass gleder seg til at ungdommene kommer tilbake.

– Vi gleder oss både til å arrangere seminar for ungdomsbrassen og å høre resultatet av prosjekthelgen på konserten på søndag, sier Skramsett, som spiller kornett i Jaren hornmusikkforening.

– Vi synes det er veldig hyggelig og ikke minst viktig å bidra med et slikt tilbud til interesserte skolekorpsmusikanter, legger tubaist Hermann til.

 

Fra Belgia til Jaren


Jaren hornmusikkforening har for denne konserten stiftet et nytt bekjentskap på dirigentfronten. Luc Vertommen fra Belgia er en kjent dirigent, dommer og arrangør. De siste årene har han dirigert noen av de beste brassbandene i Belgia, Frankrike og England. Han vant også nylig det franske mesterskapet for brassband med Hauts-de-France brassband.

– Luc Vertommen har blitt et kjent navn for de fleste som spiller i brassband og korpset ser fram til å jobbe med han, sier Benjamin Mortensen.

Jaren og Vertommen vil presentere et program der dans er den røde tråden, mens sjangrene er svært ulike med alt fra tango til R&B.

Ungdomsbrassen vil vise hva de kan gjennom et variert program der vi får høre både filmmusikk, funk og brassbandklassikere.

LES OGSÅ: