Torsdag 23. mars er det duket for strikk og lytt. Her samarbeider biblioteket med Hadeland husflidslag om en kveld der vi kombinerer litteratur og håndarbeid. Det er imidlertid fullt mulig å komme uten håndarbeid i veska. Bibliotekarer ved biblioteket formidler litteratur, og du kan sitt og lytte.

Neste stopp på programmet er påskeverksted lørdagene 25. mars og 1. april. Her kan små og store kose seg med å lage påskepynt.

Første uka etter påskeferien blir det hele to arrangement i biblioteket på Gran. Først ut er Tommy Tønsberg som skal gjøre oss klokere på hvilke stauder som passer i vår hage onsdag 12. april. Arrangementet blir til i et samarbeid med Gran hagelag. Dagen etterpå, torsdag 13. april, inviterer vi i samarbeid med Hadeland litteraturforum til litterærsalong. Gjesten er Leif Høghaug.

April avrundes med et forfattermøte. 26. april kommer Jan Kjærstad til biblioteket. Kjærstad fylte nettopp 70 år og vi ser fram til et spennende forfattermøte i samarbeid med Hadeland litteraturforum.

Faste tilbud

Vi minner også om at biblioteket har faste tilbud. Hver onsdag gjennom skoleåret er det språkkafé på biblioteket i Gran. Nå utvides dette tilbudet til torsdager på filialen i Brandbu. Samarbeidspartnere er Gran frivilligsentral og Brandbu sanitetsforening.

Biblioteket minner også om tilbudet «Boken kommer». I samarbeid med frivilligsentralen tilbys det hjemkjøring av bøker den første onsdagen hver måned. Dette er et tilbud til dem som av ulike grunner ikke kan komme seg til biblioteket på egen hånd.

Videre er biblioteket møtested for lesesirkler. Hadeland seniorforum organiserer lesesirkler for sine medlemmer både på hovedbiblioteket og på filial. Ønsker noen å delta her må de ta kontakt med Hadeland seniorforum.

I tillegg har biblioteket «åpen lesesirkel» ved jevne mellomrom. her kan alle som ønsker bli med. Følg med på bibliotekets hjemmesider for mer informasjon.