HARESTUA/GRAN: For drøyt to år siden snakket Eystein Hagen og Pål Espen Kilstad om at det hadde vært artig å sette opp et sommershow i Hadeland kultursal. Dagen etter hadde en spontan Hagen hyret kultursalen for to helger i mai.

– Kilstad ble litt overrasket, men da salen var bestilt, var det ingen veg tilbake. Heldigvis kom det folk, og nå er det tredje året vi gjør dette, forteller Hagen.

Det var stort sett sammen gjengen som var med de to første årene. I år blir det noen forandringer. Både i bandet og blant artistene i front.

– To ut og to inn, oppsummerer Hagen.

LES OGSÅ: Proft og engasjert fra VårYr-gjengen

Mange overraskelser

Hege Øversveen og Kristoffer Grua Pedersen kommer inn. Ut forsvinner Marian Aas Hansen og Hans Esben Gihle. Ifølge Hagen var det en naturlig utvikling. Men han lover at showet skal løftes enda et hakk.

– Det tror jeg vi kan love. Det blir et utrolig bra show, der vi byr på mange overraskelser. Pål Espen Kilstad har blant annet en mer framtredende rolle denne gangen, og vil vise nye sider ved seg selv, sier Hagen.

Hege Øversveen er kjent fra The Voice, og har hatt flere konserter på Hadeland. Countryartisten fra Biri har erfaring med et liknende show på hjemstedet, og er dessuten snart aktuell med ny plata, spilt inn i Nashville.

– Jeg slipper snart en singel fra plata, og den skal også være med på showet, forteller hun.

Grua Pedersen er lokal og lever av oppdrag som sanger og musikalartist.

Skal synge Queen

– Det blir spennende å være med på noe slikt, der jeg får muligheten til å synge litt andre sanger enn jeg pleier. Jeg har blant annet ei Queen-låt, som jeg ser fram til å framføre, sier han.

Instruktør Cynthia Kai ønsker at alle skal utfordre seg selv litt.

– Jeg tror mange kommer til å bli overrasket over årets show, sier hun.

Fire av de fem artistene øvde denne helgen i gymsalen på Harestua skole. Bare Pål Espen Kilstad manglet. I tillegg til de tre nevnte, er Ellen Margrethe Sæthereng med igjen.

– Dette er en fin gjeng, og jeg føler vi spiller hverandre gode. I tillegg blir vi pushet av Cynthia, forteller hun.

VårYr har premiere 26. mai, og målet er å trekke minst like mange som i fjor. De setter opp fire forestillinger. Da ble showet sett av 1350 personer. Billettene legger snart ut.

– Det er viktig å få fram at vi også i år tilbyr full pakke med både show og middag, hvis noen ønsker det. Dette er noe som passer fint for både vennegjenger og bedrifter, reklamerer Hagen.

VårYr vil vokse 

Bildeserie

BILDESERIE: VårYr i Hadeland kultursal

Bildeserie

BILDESERIE: VårYR