Vellykket generalprøve

Av

Søndag 27. september arrangerte Kondistreninga Harestua et kontrollmålt 10 kilometer langt gateløp langs Harestuavannet.

DEL

Ditt Hadeland Det var overskyet, cirka 13 grader og vindstille, altså et perfekt løpsvær.

– Dette var første gang det arrangeres gateløp på Harestua, og vi var svært spente på avviklingen av løpet forteller Anne og Kjetil Woldmo og Jørgen Nordahl i Kondistreninga Harestua.

Bratt læringskurve

Det var mye å ordne i forkant med en relativt bratt læringskurve, og mye moro underveis i prosessen. Jørgen Nordahl sin datter, Lill-Marie Nordahl, designet og laget flotte løpsskilt. Videre ble løypen kontrollmålt av Vidar Dvergedal, og til tross for litt kaos med manglende sprayboks fra Anne Woldmo sin side, så løste også det seg da det bor hyggelige og hjelpsomme mennesker her. Etter en tid med diverse forberedelser, rant løpsdagen opp. Det startet ikke helt bra, da noen deltakere dessverre måtte melde avbud.

Løpet startet på Stryken, og med tre spente løpere på startstreken. Humøret var upåklagelig og topp motivasjon for å endelig kunne stille til et fysisk løp med andre. De tre løp i en fin trio, med jevnt og godt tempo. De lå lenge i samme klynge, og ved vending etter fem kilometer var det meget jevnt. Lise Wirstad Dynna ledet an, Åge Lindahl og Katinka Yri kom tett etter.

Resultatene

Etter sju-åtte kilometer ble det litt mer avstand mellom løperne, og på målstreken kom først Katinka Yri (K35-39) som ble klokket inn på 50 minutter og 22 sekunder på Strava – dette var personlig rekord og hele Kondistreninga Harestua gratulerer med personlig rekord

Deretter kom Lise Wirstad Dynna (K50-54) inn på sterke 51.16, Åge Lindahl (M65-69) løp inn på solide 53.26.

Alle løperne var enige om at dette var en utrolig flott løype, og et flott arrangement – og deretter var alle enige om at det bør bli en årlig tradisjon på Harestua.

Ønsker flere deltakere

Ansvarlig løpsarrangør Anne Woldmo forteller at det var egentlig fint å ha et lite antall deltakere i år, fordi denne første gangen anser hun som en generalprøve og læringsprosess til neste år.

– Jørgen, Kjetil og jeg lærte masse både i prosessen i forkant og under selve løpet i dag.

Hun vil også benytte anledningen til å takke og berømme deltakerne for en fantastisk innsats og upåklagelig humør.

– Til neste år ønsker vi oss flere deltakere og flere som heier langs løypa, og da vil vi gå bredere ut med informasjon i forkant etter denne vellykkede generalprøven i år. Men da trenger vi også flere frivillige.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken