Vellykket juletrefest på Bøndernes hus

NISSEBESØK: Tre ringer rundt treet, og snart var vi klare for å rope på nissefar.

NISSEBESØK: Tre ringer rundt treet, og snart var vi klare for å rope på nissefar. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Juletrefesten på Bøndernes hus gikk for fulle stuer også i år!

DEL

Ditt Hadeland Med tre ringer rundt julegrana sang tre generasjoner julesangen «Du grønne, glitrende tre», akkompagnert av Øyvind Norstrøm på flygel.

Hvor lenge denne festtradisjonen har avviklet på Bøndernes Hus i Jevnaker er uvisst, men antakelig helt siden huset ble reist i 1936.

– Jeg er 79 år, og jeg har vært på juletrefest her siden jeg var liten, sier Mari Bratvold, mangeårig leder av Jevnaker bygdekvinnelag.

Hjertelig møte: Mari Bratvold, mangeårig drivkraft i Jevnaker bygdekvinnelag og juletrefestentusiast, får godklem av nissen.

Hjertelig møte: Mari Bratvold, mangeårig drivkraft i Jevnaker bygdekvinnelag og juletrefestentusiast, får godklem av nissen. Foto:

Det ble en dugnad mellom flere foreninger for å stable arrangementet på beina i år. Jevnaker bygdekvinnelag bakte kaker og kjøpte gevinster,

Jevnaker bygdeungdomslag sørget for juletre, Toso 4H var velkomstkomiteen, konferansierer, solgte lodd og sto for loddtrekning. Jevnaker frivilligsentral var arrangementsteknisk tilrettelegger.

Nissestas: Populært besøk.

Nissestas: Populært besøk. Foto:

Nissen satt ikke bare på låven i kveld heller, men tok turen til både Bøndernes og til minst fem andre juletrefester som ble avviklet på ulike forsamlingslokaler i et par mils omkrets denne første søndagen på nyåret. Tradisjonen tro – det er jo jul!

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.