Gå til sidens hovedinnhold

Verdens verste Sommerles-avslutning

Lørdag 4. september var det duket for en pangavslutning av årets Sommerles i regi av Lunner bibliotek. De frammøtte fikk både gavedryss, og ikke minst ærverdig besøk av forfatteren Marius Horn Molaug.

Ditt Hadeland

I en koronatettpakket gymsal på Frøystad var det høy stemning blant både barn og voksne når forfatteren av Verdens verste-serien Marius Horn Molaug entret scenen.

Det ble presentert tegninger fra bøkene, høytlesning fra flere av bøkene fra serien, og ikke minst utdeling av fotballkort i sammenheng med boka Verdens verste fotballag.

Idémyldring

Engasjementet til de frammøtte barna ble ikke akkurat mindre, når den 45 år gamle forfatteren oppfordret barna til ideer til framtidige bøker i serien. Tidvis var det vanskelig for de frammøtte leserne å vente på sin tur for å presentere sine ønsker om kommende bøker.

Til nå har det kommet ut seks stykker av Verdens verste-bøkene, hvor Kristoffer Kjølberg er illustratør. I tillegg har Molaug erfaring som tekstforfatter i NRK (Hallo i uken), og ble redaktør i Donald Duck & Co tilbake i 2009.

Les også

Vurderer å åpne kultursalen når populær forfatter kommer på besøk: – Det kommer til å bli stort

Premiedryss

Hele arrangementet ble avsluttet med et enormt premiedryss i regi av Lunner bibliotek og samarbeidspartnere, hvor det ble utdelt både bøker og gavekort til de leselystne barna. Bibliotekar Veronica Schevik informerte også innledningsvis at barn i kommunen hadde lest hele 271.882 sider i løpet av sommeren.

Med 182 deltakere, gir det et snitt på 1494 sider per deltaker. Med andre ord er leselysten stor i Lunner kommune.

Les også

Bård vender ryggen til ny storstue: – Jeg vil ikke gi penger til fotballhall før kulturscenen står ferdig

Les også

NRK leter etter småbruk en time fra Oslo til nytt TV-konsept: – Drømmen er å virkelig få kjenne på bygdestemningen

Kommentarer til denne saken